يونس ٥٧

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۳۱ خرداد ۱۳۹۴، ساعت ۰۳:۵۱ توسط 127.0.0.1 (بحث) (افزودن سال نزول)


ترجمه

ای مردم! اندرزی از سوی پروردگارتان برای شما آمده است؛ و درمانی برای آنچه در سینه‌هاست؛ (درمانی برای دلهای شما؛) و هدایت و رحمتی است برای مؤمنان!

|اى مردم! به راستى براى شما از جانب پروردگارتان موعظه‌اى آمده است و شفايى براى آنچه در دل‌هاست و هدايت و رحمتى براى مؤمنان
اى مردم، به يقين، براى شما از جانب پروردگارتان اندرزى، و درمانى براى آنچه در سينه‌هاست، و رهنمود و رحمتى براى گروندگان [به خدا] آمده است.
ای مردم عالم، به حقیقت نامه‌ای که همه پند و اندرز و شفای دلها و هدایت و رحمت بر مؤمنان است از جانب خدایتان آمد.
ای مردم! یقیناً از سوی پروردگارتان برای شما پند وموعظه ای آمده، و شفاست برای آنچه [ازبیماری های اعتقادی و اخلاقی] در سینه هاست، و سراسر هدایت و رحمتی است برای مؤمنان.
اى مردم، براى شما از جانب پروردگارتان موعظه‌اى آمد و شفايى براى آن بيماريى كه در دل داريد و راهنمايى و رحمتى براى مؤمنان.
ای مردم از سوی پروردگارتان پندی برای شما و شفابخش دلها و رهنمود و رحمتی برای مؤمنان آمده است‌
اى مردم، همانا شما را از پروردگارتان پندى آمد و بهبودى براى آنچه در سينه‌هاست- بيمارى دلها- و رهنمونى و بخشايشى براى مؤمنان.
ای مردمان! از سوی پروردگارتان برای شما اندرزی (جهت رهنمود زندگی) و درمانی برای چیزهائی که در سینه‌ها است (همچون کفر و نفاق و کینه و ستم و دشمنی با حق و حقیقت) آمده است (که قرآن نام دارد) و هدایت و رحمت برای مؤمنان است.
هان ای مردمان! به راستی برای شما از جانب پروردگارتان اندرزی و درمانی برای آنچه (بیماری) در سینه‌ها(تان) دارید و رهنمود و رحمتی بزرگ برای مؤمنان آمده است.
ای مردم همانا بیامد شما را اندرزی از پروردگار شما و درمانی برای آنچه در سینه‌هاست و هدایت و رحمتی برای مؤمنان‌


يونس ٥٦ آیه ٥٧ يونس ٥٨
سوره : سوره يونس
نزول : ٤ هجرت
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ١٨
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«مَوْعِظَةٌ»: پند و اندرز. «شِفَآءٌ»: بهبودی. درمان. «الصُّدُورِ»: سینه‌ها. مراد دلهائی است که در سینه‌ها است (نگا: حجّ / ). در جسم انسان دو کانون وجود دارد به نام: «قلب» و «مغز» که هر کدام مظهر بخشی از اعمال روانی است. مسائلی که برای روح اتّفاق می‌افتد، تا اندازه‌ای در این دو مرکز نمودار و برای انسانها آشکار می‌گردد. این است که آنچه به روح مربوط باشد بیشتر به قلب و مغز نسبت داده می‌شود. «شِفَآءٌ لِّمَا فِی‌الصُّدُورِ»: مراد پاکسازی روح از رذائل اخلاقی است.

آیات مرتبط (تعداد ریشه‌های مشترک)

تفسیر

نکات آیه

۱ - قرآن، براى همه مردم موعظه و براى بیماریهاى نهفته در دل بیماردلان، دارویى شفابخش است. (یأیها الناس قد جاءتکم موعظة من ربکم و شفاء لما فى الصدور)

۲ - دعوت قرآن، دعوتى عام، فراگیر و جهان شمول است. (یأیها الناس قد جاءتکم موعظة من ربکم)

۳ - قرآن، کتابى است نازل شده از جانب خداوند. (قد جاءتکم موعظة من ربکم)

۴ - ربوبیت خداوند، مقتضى نزول کتابى پندآموز، شفابخش، هدایتگر و رحمت بخش است. (یأیها الناس قد جاءتکم موعظة من ربکم و شفاء لما فى الصدور و هدًى و رحمة)

۵ - خداوند، رب و پرورش دهنده همه انسانهاست. (یأیها الناس قد جاءتکم موعظة من ربکم)

۶ - قرآن براى مؤمنان، هدایت و رحمت است. (و هدًى و رحمة للمؤمنین)

۷ - موضوعات مطرح شده در قرآن، در راستاى پندآموزى، شفابخشى، هدایتگرى و رحمت بخشى است. (یأیها الناس قد جاءتکم موعظة من ربکم ... و رحمة للمؤمنین)

روایات و احادیث

۸ - امام صادق (ع) از پدرانش روایت کرده است: «شکا رجل إلى النبى (ص) وجعاً فى صدره فقال (ص): استشف بالقرآن فان اللّه عزوجل یقول: «و شفاء لما فى الصدور» ;[۱] مردى خدمت رسول خدا (ص) از درد سینه شکایت کرد، حضرت فرمود: از قرآن شفا بگیر; زیرا خداى عزوجل مى فرماید: [قرآن] شفاست براى آنچه در سینه هاست».

۹ - از امام صادق (ع) روایت شده است: «و انزل علیکم کتاباً فیه شفاء لما فى الصدور من امراض الخواطر و مشتبهات الأمور ;[۲] [خداوند] کتابى را براى شما نازل فرموده که در آن شفاى بیماریهاى فکرى و امور شبهه ناکى است که در دلها مى باشد».

موضوعات مرتبط

  • انسان: مربى انسان ها ۵
  • خدا: آثار ربوبیت خدا ۴; ربوبیت خدا ۵
  • قرآن: تعالیم قرآن ۷; جهان شمولى قرآن ۲; رحمت قرآن ۴، ۶، ۷; شفابخشى قرآن ۱، ۴، ۷، ۸، ۹; عوامل نزول قرآن ۴; موعظه گرى قرآن ۱، ۷; نقش قرآن ۸، ۹; وحیانیت قرآن ۳; ویژگیهاى قرآن ۱، ۲، ۴، ۷، ۸، ۹; هدایتگرى قرآن ۴، ۶، ۷
  • مؤمنان: مؤمنان و قرآن ۶

منابع

  1. کافى، ج ۲، ص ۶۰۰، ح ۷; نورالثقلین، ج ۲، ص ۳۰۷- ، ح ۸۰.
  2. نورالثقلین، ج ۲، ص ۳۰۷، ح ۷۹.