الشعراء ١٩٣

از الکتاب
کپی متن آیه
نَزَلَ‌ بِهِ‌ الرُّوحُ‌ الْأَمِينُ‌

ترجمه

روح الامین آن را نازل کرده است...

ترتیل:
ترجمه:
الشعراء ١٩٢ آیه ١٩٣ الشعراء ١٩٤
سوره : سوره الشعراء
نزول : ٣ بعثت
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ٤
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«الرُّوحُ الأمِینُ»: لقب جبریل (ع) است.

آیات مرتبط (تعداد ریشه‌های مشترک)

تفسیر


نکات آیه

۱ - نزول قرآن، توسط روح الامین (جبرئیل) بر پیامبر(ص) (نزل به الروح الأمین) مراد از «الروح الأمین» با توجه به آیه ۹۷- سوره «بقره» (من کان عدوّاً لجبریل فإنّه نزّله على قلبک بإذن اللّه) جبرئیل(ع) است.

۲ - قرآن، مصون از هر گونه تبدیل و تحریف در مرحله نزول آن بر پیامبر(ص) (نزل به الروح الأمین) توصیف «الروح» به امانت دارى اشاره به مطلب یاد شده دارد.

۳ - امانت، داراى نقش محورى در ابلاغ و رساندن پیام وحى (نزل به الروح الأمین) برداشت یاد شده با توجه به این نکته است که مهم ترین صفتى که خداوند براى حامل وحى بیان داشته، امانت او است.

۴ - جبرئیل، حقیقتى از سنخ روح (نزل به الروح الأمین) «ال» در «الروح» براى عهد بوده و اشاره به جبرئیل (ع) دارد. بنابراین تعبیر از «جبرئیل» به «روح» بیانگر مطلب یاد شده است.

۵ - روح، حقیقتى که ذاتاً امین و مبرّا از هرگونه کژى است. (الروح الأمین) برداشت یاد شده از آن جا است که «الأمین» صفت توضیحى براى «الروح» است; نه وصف احترازى.

روایات و احادیث

۶ - «عن الأصبغ بن نباته إنّ رجلاً سأل علیّاً(ع) عن الروح قال: لیس هو جبرئیل قال على(ع): جبرئیل من الملائکة و الروح غیر جبرئیل... یقول اللّه لنبیّه... «نزل به الروح الأمین»...».[۱] اصبغ بن نباته مى گوید: شخصى از حضرت على(ع) در باره روح سؤال کرد; حضرت فرمود: روح جبرئیل نیست، جبرئیل از ملائکه است; در حالى که روح غیر از جبرئیل است ... خداوند خطاب به پیامبر(ص) مى فرماید:... «نزل به الروح الأمین»...».

موضوعات مرتبط

  • تبلیغ: امانتدارى در تبلیغ ۳; عصمت در تبلیغ ۳
  • جبرئیل: حقیقت جبرئیل ۴، ۶; نقش جبرئیل ۱
  • روح: تنزیه روح ۵; حقیقت روح ۵، ۶
  • قرآن: مصونیت قرآن ۲; نزول قرآن ۲
  • محمد(ص): نزول قرآن بر محمد(ص) ۱
  • وحى: تبلیغ وحى ۳

منابع

  1. غارات، ج ۱، ص ۱۸۴; بحارالأنوار، ج ۹۴، ص ۵- ، ح ۷.