التوبة ٥٢

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ آبان ۱۳۹۲، ساعت ۰۴:۲۳ توسط 127.0.0.1 (بحث) (Edited by QRobot)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


ترجمه

بگو: «آیا درباره ما، جز یکی از دو نیکی را انتظار دارید؟! (: یا پیروزی یا شهادت) ولی ما انتظار داریم که خداوند، عذابی از سوی خودش (در آن جهان) به شما برساند، یا (در این جهان) به دست ما (مجازات شوید) اکنون که چنین است، شما انتظار بکشید، ما هم با شما انتظار می‌کشیم!»

بگو: آيا براى ما جز يكى از اين دو نيكى [پيروزى يا شهادت‌] را انتظار مى‌بريد؟ ولى ما انتظار داريم كه خدا از جانب خويش و يا به دست ما شما را عذابى برساند. پس منتظر باشيد كه ما نيز با شما منتظريم
بگو: «آيا براى ما جز يكى از اين دو نيكى را انتظار مى‌بريد؟ در حالى كه ما انتظار مى‌كشيم كه خدا از جانب خود يا به دست ما عذابى به شما برساند. پس انتظار بكشيد كه ما هم با شما در انتظاريم.»
بگو که آیا شما منافقان جز یکی از دو نیکویی (بهشت و یا فتح) چیزی می‌توانید بر ما انتظار برید؟ ولی ما درباره شما منتظریم که از جانب خدا به عذابی سخت گرفتار شوید یا به دست ما هلاک شوید، بنابراین شما در انتظار باشید که ما هم مترصد و منتظر هستیم.
بگو: آیا درباره ما جز یکی از دو نیکی [پیروزی یا شهادت] را انتظار می برید؟ در صورتی که ما درباره شما انتظار می بریم که خدا از سوی خود یا به دست ما عذابی به شما برساند؛ پس انتظار برید که ما هم با شما منتظریم.
بگو: آيا جز يكى از آن دو نيكى، انتظار چيز ديگرى را براى ما داريد؟ ولى ما منتظريم كه عذاب خدا، يا از جانب او يا به دست ما به شما برسد. پس شما منتظر باشيد ما نيز با شما منتظر مى‌مانيم.
بگو آیا غیر از یکی از دو خوبی را برای ما انتظار می‌کشید، و ما برای شما انتظار می‌کشیم که خداوند به عذابی از سوی خویش یا به دست ما دچارتان کند، پس هم شما چشم به راه باشید و هم ما چشم به راهیم‌
بگو: آيا جز يكى از دو نيكى- پيروزى يا شهادت- را براى ما چشم مى‌داريد؟ ولى ما چشم مى‌داريم كه خدا به شما عذابى از نزد خود يا به دست ما برساند، پس انتظار بريد كه ما هم با شما منتظريم.
بگو: آیا درباره‌ی ما جز یکی از دو نیکی انتظار دارید: (یا پیروزی و غنیمت در دنیا، و یا شهادت و بهشت در آخرت). ولی ما درباره‌ی شما چشم به راه هستیم که یا خداوند (در این جهان یا آن جهان) به عذابی از سوی خود گرفتارتان سازد و یا (در این جهان) با دست ما (مذلّت و خواری نصیبتان سازد). پس شما چشم به راه (فرمان و خواست) خدا باشید و ما هم با شما در انتظاریم.
بگو: «آیا شما جز یکی از این دو نیک‌ترین (زندگی) را برای ما انتظار دارید؟ در حالی که ما انتظار می‌کشیم خدا از جانب خود یا به دست ما عذابی به شما برساند. پس انتظار بکشید، که ما هم بی‌چون با شما (از) منتظرانیم.»
بگو آیا انتظار دارید به ما جز یکی از دو خوشی را و ما انتظار داریم به شما که رساندتان خدا به عذابی از نزد خویش یا به دست ما پس منتظر باشید که مائیم با شما منتظران‌


التوبة ٥١ آیه ٥٢ التوبة ٥٣
سوره : سوره التوبة
نزول :
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ٢٣
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«تَرَبَّصُونَ»: انتظار می‌کشید. چشم‌براهید. «إِحْدَی الْحُسْنَیَیْنِ»: یکی از دو حالت نیک و عاقبت خوب. پیروزی و بهروزی یا شهادت و جنّت.


تفسیر

نکات آیه

۱ - مؤمنان راستین، پیروزى با شهادت را - که در جنگ نصیبشان شود - خیر و نیک مى شمارند. (قل هل تربصون بنا إلا إحدى الحسنیین)

۲ - ارزشها و ملاکهاى ارزش گذارى در بینش مؤمنان و منافقان، متفاوت است. (إن تصبک مصیبة یقولوا قد أخذنا أمرنا من قبل ... قل لن یصیبنا إلا ما کتب اللّه لنا ... قل هل تربصون بنا إلا إحدى الحسنیین)

۳ - مؤمنان صدر اسلام در انتظار هلاکت منافقان به عذاب الهى یا به دست اهل ایمان بودند. (و نحن نتربص بکم أن یصیبکم اللّه بعذاب من عنده أو بأیدینا)

۴ - مؤمنان صدر اسلام در انتظار دستور الهى، براى جنگ با منافقان و از میان برداشتن جریان نفاق (و نحن نتربص بکم ... بعذاب من عنده أو بأیدینا)

۵ - نیرو و قدرت مؤمنان، وسیله تحقق اراده الهى در نابودى و عذاب منافقان (أن یصیبکم اللّه بعذاب من عنده أو بأیدینا)

۶ - منافقان، در معرض گرفتار شدن به عذاب الهى (و نحن نتربص بکم أن یصیبکم اللّه بعذاب من عنده)

۷ - در بینش مؤمنان جریان همه امور، تحت اراده و مشیّت الهى است. (نحن نتربص بکم أن یصیبکم اللّه بعذاب من عنده أو بأیدینا)

۸ - منافقان متخلف از جنگ، مستحق و سزاوار مرگ (نحن نتربص بکم ... بعذاب من عنده أو بأیدینا)

۹ - اطمینان مؤمنان صدر اسلام به سرنوشت نیک خویش و هلاکت و نابودى منافقان (نحن نتربص بکم ... بعذاب من عنده أو بأیدینا فتربصوا إنا معکم متربصون)

روایات و احادیث

۱۰ - «عن ابى جعفر (ع) (فى قوله عزوجل): « هل تربصون بنا إلا إحدى الحسنیین» قال: اما موت فى طاعة اللّه و ادراک ظهور امام ... ;[۱] از امام باقر (ع) روایت شده که درباره سخن خداوند عز و جل: «إحد الحسنیین» فرمود: یا مرگ در راه خدا یا درک ظهور امام ... ».

موضوعات مرتبط

  • احدى الحسنیین: مراد از احدى الحسنیین ۱۰
  • ارزشگذارى: ملاک ارزشگذارى ۲
  • ارزشها: ملاک ارزشها ۲
  • پیروزى: اهمیّت پیروزى ۱۰
  • توحید: توحید افعالى ۷
  • جنگ: جنگ با منافقان ۴
  • جهاد: کیفر متخلفان از جهاد ۸
  • جهان بینى: جهان بینى توحیدى ۷
  • خدا: اراده خدا ۷; زمینه تحقق اراده خدا ۵; عذابهاى خدا ۳، ۶; مشیّت خدا ۷
  • شهادت: اهمیّت شهادت ۱۰
  • کارگزاران خدا: ۵
  • مؤمنان: اطمینان مؤمنان صدر اسلام ۹; انتظارات مؤمنان صدر اسلام ۳، ۴; عقیده مؤمنان ۱، ۲، ۷; فرجام مؤمنان صدر اسلام ۹; قدرت مؤمنان ۵; مؤمنان و اراده خدا ۷; مؤمنان و پیروزى ۱; مؤمنان و شهادت ۱; مؤمنان و مشیّت خدا ۷; مؤمنان و منافقان ۳; مؤمنان و منافقان صدر اسلام ۴
  • مرگ: مستحقان مرگ ۸
  • منافقان: بینش منافقان ۲; زمینه عذاب منافقان ۵; زمینه هلاکت منافقان ۵; عذاب منافقان ۶; فرجام منافقان ۹; کیفر منافقان متخلف ۸; ملاکهاى ارزشگذارى منافقان ۲; هلاکت منافقان ۳، ۹

منابع

  1. کافى، ج ۸، ص ۲۸۶، ح ۴۳۱; نورالثقلین، ج ۲، ص ۲۲۵، ح ۱۷۸.