روایت:الکافی جلد ۲ ش ۶۴۲

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۲۷ شهریور ۱۳۹۶، ساعت ۰۱:۳۸ توسط Move page script (بحث | مشارکت‌ها) (Move page script صفحهٔ الکافی جلد ۲ ش ۶۴۲ را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به روایت:الکافی جلد ۲ ش ۶۴۲ منتقل کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


آدرس: الكافي، جلد ۲، كتاب الإيمان و الكفر

علي بن ابراهيم عن محمد بن عيسي عن يونس عن يحيي الحلبي عن مالك الجهني قال قال ابو جعفر ع :


الکافی جلد ۲ ش ۶۴۱ حدیث الکافی جلد ۲ ش ۶۴۳
روایت شده از : امام محمّد باقر عليه السلام
کتاب : الکافی (ط - الاسلامیه) - جلد ۲
بخش : كتاب الإيمان و الكفر
عنوان : حدیث امام محمّد باقر (ع) در کتاب الكافي جلد ۲ كتاب الإيمان و الكفر‏‏ بَابُ الْمُصَافَحَة
موضوعات :

ترجمه

کمره ای, اصول کافی ترجمه کمره ای جلد ۴, ۵۳۵

از مالك جهنى كه امام باقر (ع) فرمود: اى مالك، شماها شيعه ما هستيد، نمى‏دانى (كه در باره ما مبالغه مى‏كنى خ ل) كه در كار ما تقصير مى‏كنى، به راستى كه توانائى بر كار و وصف خدا نيست و چنانچه توانائى بر كار و وصف خدا نيست، توانائى بر كار و وصف مخصوص ما هم نيست و چنانچه توانائى بر كار و وصف مخصوص ما نيست، توانائى بر كار و وصف مؤمن هم نيست، به راستى مؤمنى به مؤمن ديگر بر مى‏خورد و به او دست مى‏دهد و پيوسته خدا بدانها نگاه مى‏كند و گناهان از روى آنها فرو مى‏ريزد چنانچه برگ از درخت تا از هم جدا شوند. چگونه توانائى است بر وصف آنكه چنين است.

مصطفوى‏, اصول کافی ترجمه مصطفوی جلد ۳, ۲۶۰

مالك جهنى گويد: امام باقر عليه السّلام فرمود اى مالك گمان مبر كه شما شيعيان در باره ما مبالغه ميكنيد، همانا خدا را نتوان وصف كرد، و چنان كه خدا را نتوان وصف كرد، ما را نيز نتوان وصف نمود و چنان كه ما را نتوان وصف نمود، مؤمن را نيز نتوان وصف نمود، زيرا مؤمن با مؤمن ملاقات ميكند و باو دست ميدهد، پس همواره خدا بآنها توجه فرمايد و گناهان از رخسارشان مانند برگ درخت‏ فرو ريزد تا از يك ديگر جدا شوند، پس چگونه وصف كسى كه چنين باشد توان كرد.

محمدعلى اردكانى, تحفة الأولياء( ترجمه أصول كافى) - جلد ۳, ۴۵۷

على بن ابراهيم، از محمد بن عيسى، از يونس، از يحيى حلبى، از مالك جهنى روايت كرده است كه گفت: امام محمد باقر عليه السلام فرمود كه: «اى مالك! شما شيعيان ماييد، و چنان اعتقاد نداشته باشى كه تو در امر ما افراط مى‏كنى و از حد در مى‏گذرى؛ زيرا كه كسى قدرت بر صفت خدا ندارد و نمى‏تواند كه صفات او را وصف و شرح نمايد؛ پس چنان كه قدرت بر صفت خدا نمى‏توان داشت، همچنين كسى قدرت بر صفت ما ندارد، و چنان كه قدرت بر صفت ما نمى‏توان داشت، همچنين كسى قدرت بر صفت مؤمن ندارد. به درستى كه مؤمن مؤمنى را ملاقات مى‏كند و با او مصافحه مى‏نمايد؛ پس خدا پيوسته به سوى ايشان نظر مى‏كند، و گناهان از روى‏هاى ايشان فرو مى‏ريزد، چنان كه برگ از درخت فرو مى‏ريزد، تا وقتى كه از هم جدا شوند؛ پس تو چگونه قدرت دارى بر صفت كسى كه همچنين باشد».


شرح

آیات مرتبط (بر اساس موضوع)

احادیث مرتبط (بر اساس موضوع)