العنكبوت ٣٢

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ آبان ۱۳۹۲، ساعت ۰۶:۳۲ توسط 127.0.0.1 (بحث) (Edited by QRobot)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


ترجمه

(ابراهیم) گفت: «در این آبادی لوط است!» گفتند: «ما به کسانی که در آن هستند آگاهتریم! او و خانواده‌اش را نجات می‌دهیم؛ جز همسرش که در میان قوم (گنهکار) باقی خواهد ماند.»

|گفت: لوط در آن جاست. گفتند: ما بهتر مى‌دانيم چه كسانى در آن جا هستند. او و كسانش را نجات خواهيم داد، جز زنش را كه از باقى ماندگان خواهد بود
گفت: «لوط [نيز] در آنجاست.» گفتند: «ما بهتر مى‌دانيم چه كسانى در آنجا هستند؛ او و كسانش را -جز زنش كه از باقى ماندگان [در خاكستر آتش‌] است- حتماً نجات خواهيم داد.»
ابراهیم به فرشتگان گفت: لوط هم (که بنده صالح موحد پاکی است) در این دیار است! پاسخ دادند که ما به احوال آن که در این دیار است بهتر آگاهیم، ما او را با همه اهل بیتش غیر زن وی که در میان اهل هلاکت باقی ماند البته نجات خواهیم داد.
گفت: لوط در آنجاست. گفتند: ما به کسانی که در آنجا هستند، داناتریم، حتماً او و خانواده اش را نجات می دهیم، مگر همسرش را که از باقی ماندگان خواهد بود،
گفت: لوط در آنجاست. گفتند: ما بهتر مى‌دانيم چه كسى در آنجاست. او و خاندانش را -جز زنش را كه در همان جا خواهد ماند- نجات مى‌دهيم.
[ابراهیم‌] گفت در آنجا لوط هم هست گفتند ما به کسانی که در آنجا هستند آگاه‌تریم، او و خانواده‌اش جز همسرش را که از واپس‌ماندگان [در عذاب‌] است، نجات می‌دهیم‌
گفت: در آنجا لوط است گفتند: ما به هر كس كه در آنجاست داناتريم هر آينه او و خاندان او را برهانيم مگر آنش را كه از بازماندگان- هلاك‌شوندگان- خواهد بود.
ابراهیم گفت: لوط در آن شهر است! گفتند: (نگران مباش) ما بهتر (از تو) می‌دانیم که چه کسانی در آن هستند. او را و خانواده و پیروانش را نجات خواهیم داد، مگر همسر او را که از جمله‌ی ماندگاران و نابود شوندگان خواهد بود.
(ابراهیم) گفت: «همانا لوط در آنجاست.‌» گفتند: «ما بهتر می‌دانیم چه کسی در آنجاست‌؛ به‌راستی او و کسانی را – جز زنش که از بازماندگان در غبار کفر بوده است - بی‌گمان نجات خواهیم داد.»
گفت همانا در آن است لوط گفتند ما داناتریم بدانکه در آن است هر آینه نجاتش دهیم او و خاندانش را مگر زنش را که بوده است از گذشتگان‌


العنكبوت ٣١ آیه ٣٢ العنكبوت ٣٣
سوره : سوره العنكبوت
نزول :
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ١٧
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«أَهْلَهُ»: خانواده‌اش. پیروانش. «الْغَابِرِینَ»: ماندگاران. هلاک شوندگان. (نگا: اعراف / ، حجر / ، شعراء / نمل / ).

آیات مرتبط (تعداد ریشه‌های مشترک)

تفسیر

نکات آیه

۱ - حضرت ابراهیم(ع) از عذاب قوم لوط، با وجود لوط(ع) در میان آنان، نگران بود. (و لمّا جاءت رسلنا ... قالوا إنّا مهلکوا أهل هذه القریة...قال إنّ فیها لوطًا)

۲ - حضرت ابراهیم(ع) با ملائکه درباره عذاب قوم لوط، با وجود حضرت لوط(ع) در میان آنان به گفت وگو پرداخت. (قالوا إنّا مهلکوا أهل هذه القریة ... قال إنّ فیها لوطًا قالوا نحن أعلم بمن فیها)

۳ - فرشتگان مأمور عذاب قوم لوط، به حضور کسانى از قوم لوط که شایسته نجات اند، آگاه بودند. (قالوا نحن أعلم بمن فیها لننجّینّه)

۴ - حضرت ابراهیم(ع) احتمالاً، از وجود کسانى در میان قوم لوط که رفتار آنان را نداشتند، خبر نداشت. (قال إنّ فیها لوطًا قالوا نحن أعلم بمن فیها) از این که ابراهیم(ع) پس از شنیدن تصمیم ملائکه براى عذاب قوم لوط، تنها، از سرنوشت حضرت لوط(ع) ابراز نگرانى کرد، و ملائکه، در جواب از کسان دیگرى هم خبر دادند، نشان دهنده این حقیقت است که آن حضرت، احتمالاً از آن افراد خبر نداشت.

۵ - ملائکه مأمور عذاب قوم لوط، به ابراهیم(ع) اطمینان دادند که لوط(ع) و اهل اش را، حتماً از عذاب نجات خواهند داد. (قالوا نحن أعلم بمن فیها لننجّینّه و أهله)

۶ - از خویشاوندان لوط افرادى به وى، ایمان آورده بودند. (لننجّینّه و أهله)

۷ - ملائکه عذاب قوم لوط، پیشاپیش از عذاب شدن همسر لوط خبر داشتند و او رااز نجات یافتگان نمى دانستند. (لننجّینّه و أهله إلاّ امرأته کانت من الغبرین) «غابر» ماندنِ پس از سپرى شدن چیزى است که با او بوده است (مفردات راغب)

۸ - داشتن رابطه خانوادگى با پیامبرى از پیامبران الهى، انسان را از عذاب نجات نمى دهد. (لننجّینّه و أهله إلاّ امرأته کانت من الغبرین)

۹ - عذاب قوم لوط، عذابى فراگیر همه ساکنان شهر بود. (لننجّینّه و أهله إلاّ امرأته کانت من الغبرین) «لننجّینّه» در مقابل «کانت من الغابرین» است و نشان مى دهد که نجات از عذاب، در گرو خروج از شهر بوده و عذاب، به گونه اى بوده است که تمام ساکنان شهر را فرا مى گرفته است.

۱۰ - همسر لوط، از زمره کافران بود و به او ایمان نیاورد. (لننجّینّه و أهله إلاّ امرأته کانت من الغبرین)

۱۱ - زن، استقلال رأى دارد و خود مسؤول اعمال اش در پیش گاه خداوند است. (إلاّ امرأته کانت من الغبرین)

موضوعات مرتبط

  • ابراهیم(ع): ابراهیم(ع) و قوم لوط ۴; اطمینان به ابراهیم(ع) ۵; گفتگوى ابراهیم(ع) با ملائکه ۲; محدوده علم ابراهیم(ع) ۴; نگرانى ابراهیم(ع) ۱، ۲
  • انبیا: خویشاوندى با انبیا ۸
  • زن: استقلال فکرى زن ۱۱; مسؤولیت زن ۱۱
  • عذاب: نجات از عذاب ۸
  • قوم لوط: تاریخ قوم لوط ۷، ۹; عذاب قوم لوط ۱، ۷; عمومیت عذاب قوم لوط ۹
  • کافران :۱۰
  • لوط(ع): ایمان خویشاوندان لوط(ع) ۶; عذاب همسر لوط(ع) ۷; قصه لوط(ع) ۱، ۲، ۵; کفر همسر لوط(ع) ۱۰; مؤمنان به لوط(ع) ۶; نجات خانواده لوط(ع) از عذاب ۵; نجات لوط(ع) از عذاب ۵; نگرانى براى لوط(ع) ۱، ۲
  • ملائکه: علم ملائکه عذاب ۳، ۷; ملائکه عذاب ۱، ۲، ۵

منابع