الأحزاب ٥٧

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ آبان ۱۳۹۲، ساعت ۰۶:۴۵ توسط 127.0.0.1 (بحث) (Edited by QRobot)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


ترجمه

آنها که خدا و پیامبرش را آزار می‌دهند، خداوند آنان را از رحمت خود در دنیا و آخرت دور ساخته، و برای آنها عذاب خوارکننده‌ای آماده کرده است.

|بى‌گمان، كسانى كه خدا و پيامبر او را آزار مى‌دهند، خدا آنها را در دنيا و آخرت لعنت كرده و برايشان عذابى خفت‌بار آماده كرده است
بى‌گمان، كسانى كه خدا و پيامبر او را آزار مى‌رسانند، خدا آنان را در دنيا و آخرت لعنت كرده و برايشان عذابى خفت‌آور آماده ساخته است.
آنان که خدا و رسول را (به عصیان و مخالفت) آزار و اذیّت می‌کنند خدا آنها را در دنیا و آخرت لعن کرده (و از رحمت خود دور گرداند) و بر آنان عذابی با ذلّت و خواری مهیّا ساخته است.
قطعاً آنان که خدا و پیامبرش را می آزارند، خدا در دنیا و آخرت لعنتشان می کند، و برای آنان عذابی خوارکننده آماده کرده است.
هر آينه كسانى را كه خدا و پيامبرش را آزار مى‌دهند، خدا در دنيا و آخرت لعنت كرده و برايشان عذابى خواركننده مهيا كرده است.
کسانی که [می‌خواهند] خداوند و پیامبر او را "برنجانند"، خداوند در دنیا و آخرت ایشان را لعنت می‌کند و برایشان عذابی خفت‌بار آماده ساخته است‌
همانا كسانى كه خدا و پيامبرش را مى‌آزارند خدا آنان را در اين جهان و آن جهان لعنت كرده و براى آنان عذابى خواركننده آماده ساخته است.
کسانی که خدا و پیغمبرش را (با کفر و الحاد و سخنان ناروا) آزار می‌رسانند، خداوند آنان را در دنیا و آخرت نفرین می‌کند (و از رحمت خود بی‌نصیب می‌گرداند) و عذاب خوارکننده‌ای برای ایشان تهیّه می‌بیند.
بی‌گمان کسانی که خدا و پیامبرِ او را آزار می‌رسانند، خدا آنان را در دنیا و آخرت لعنت کرده و برایشان عذابی اهانت‌بار آماده ساخته است.
همانا آنان که بیازارند خدا و پیمبرش لعن کرد ایشان را خدا در دنیا و آخرت و آماده کرد برای ایشان عذابی خوارسازنده را


الأحزاب ٥٦ آیه ٥٧ الأحزاب ٥٨
سوره : سوره الأحزاب
نزول :
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ١٧
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«یُؤْذُونَ اللهَ»: مراد از آزار رساندن به خدا، بر سر خشم آوردن خدا به سبب کفر و الحاد است. یا این که اذیّت و آزار رساندن به پیغمبر و مؤمنان مراد است و ذکر خدا برای نشان دادن اهمّیّت و تأکید مطلب است. «لَعَنَهُمْ ...»: (نگا: بقره / و نساء / و ).

آیات مرتبط (تعداد ریشه‌های مشترک)

تفسیر

نکات آیه

۱ - آزاردهندگان و اذیت کنندگان خدا و پیامبر(ص)، مشمول لعن خدا در دنیا و آخرتند. (إنّ الذین یؤذون اللّه و رسوله لعنهم اللّه فى الدنیا و الأخرة)

۲ - آزار دادن و اذیت کردن پیامبر(ص)، همسان آزار و اذیت خدا است. (إنّ الذین یؤذون اللّه و رسوله لعنهم اللّه فى الدنیا و الأخرة) از این که براى آزار دهندگان و اذیت کنندگان خدا و پیامبر یک کیفر قرار داده شده، فهمیده مى شود که آزار پیامبر(ص)، در ردیف اذیت خدا است.

۳ - آزار دادن پیامبر(ص)، درپى دارنده محرومیت از رحمت خداوند است. (إنّ الذین یؤذون اللّه و رسوله لعنهم اللّه فى الدنیا و الأخرة) «لعن» در لغت، به معناى «طرد و دور کردن از روى غضب و ناراحتى» است. لعن خدا در دنیا، به معناى بریده شدن از قبول رحمت الهى است (مفردات راغب).

۴ - کسانى که وارد منزل پیامبر(ص) شوند و اقامت خود را در حدّ آزاردهندگى آن حضرت ادامه دهند، مورد لعن خدایند. (و لامستئنسین لحدیث إنّ ذلکم کان یؤذى النبىّ ... إنّ الذین یؤذون ... و رسوله لعنهم اللّه فى الدنیا و الأخرة)

۵ - منافقان و کافران آزاردهنده رسول خدا(ص)، مورد لعن خدایند. (و لاتطع الکفرین و المنفقین و دَعْ أذیهم ... إنّ الذین یؤذون ... و رسوله لعنهم اللّه فى الدنیا و الأخرة)

۶ - مذاکره کنندگان بى پرده و رو در رو با همسران پیامبر - که موجب آزار دادن رسول خدا(ص) است - مشمول لعن خداوندند. (و إذا سألتموهنّ متعًا فسئلوهنّ من وراء حجاب... و ما کان لکم أن تؤذوا رسول اللّه... إنّ الذین یؤذون... و رسوله لعنهم اللّه فى الدنیا و الأخرة)

۷ - خداوند، براى آزاردهندگان خود و پیامبرش، عذابى خوارکننده تدارک دیده است. (إنّ الذین یؤذون اللّه ... و أعدّ لهم عذابًا مهینًا)

۸ - عذاب هاى خداوند، داراى مراتب است. (عذابًا مهینًا)

موضوعات مرتبط

  • آخرت: لعن در آخرت ۱
  • خدا: اذیت خدا ۱، ۲; رحمت خدا ۳; عذابهاى خدا ۸
  • رحمت: عوامل محرومیت از رحمت ۳
  • عذاب: عذاب ذلت بار ۷; مراتب عذاب ۸; موجبات عذاب ۷
  • کافران: اذیتهاى کافران ۵; لعن بر کافران ۵
  • لعن: مشمولان لعن خدا ۱، ۴، ۵، ۶
  • محمد(ص): آثار اذیت محمد(ص) ۳، ۴، ۶; اذیت محمد(ص) ۱، ۲، ۵; اقامت طولانى در خانه محمد(ص) ۴; کیفر اذیت محمد(ص) ۷; گفتگو با همسران محمد(ص) ۶; ورود به خانه محمد(ص) ۴
  • منافقان: اذیتهاى منافقان ۵; لعن بر منافقان ۵

منابع