گمنام

تفسیر:المیزان جلد۱۴ بخش۳: تفاوت میان نسخه‌ها

از الکتاب
خط ۵: خط ۵:


<span id='link20'><span>
<span id='link20'><span>
==احتجاج حضرت زهرا«س» عليه ابوبكر، در غصب فدك به آیه: «يرثنى و يرث من آل يعقوب» ==
==احتجاج حضرت زهرا«س» در غصب فدك، به آیه: «يرثنى و يرث من آل يعقوب» ==
و در احتجاج است كه عبداللّه بن حسن به سند خود از پدرانش ‍ (عليهم السلام ) روايت كرده كه فرموده اند: بعد از آنكه ابوبكر تصميم گرفت فدك را از فاطمه بگيرد و اين خبر به فاطمه (عليهاالسلام ) رسيد، آن حضرت نزد وى رفت ، و فرمود: اى پسر ابى قحافه آيا در كتاب
و در احتجاج است كه عبداللّه بن حسن، به سند خود، از پدرانش «عليهم السلام» روايت كرده كه فرموده اند: بعد از آن كه ابوبكر تصميم گرفت فدك را از فاطمه بگيرد و اين خبر به فاطمه «عليها السلام» رسيد، آن حضرت نزد وى رفت، و فرمود: اى پسر ابوقحافه! آيا در كتاب خدا آمده كه تو ارث از پدرت ببرى و من نبرم؟ حرفى بيهوده مى زنى، آيا عمدا كتاب خدا را ترك كرديد و پشت سر انداختيد؟ با اين كه در داستان يحيى بن زكريا مى فرمايد: «فَهَب لِى مِن لَدُنكَ وَلِيّاً يَرِثُنِى وَ يَرِثُ مِن آلِ يَعقُوب...».
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۱۴ صفحه ۲۸ </center>
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۱۴ صفحه ۲۸ </center>
خدا آمده كه تو ارث از پدرت ببرى و من نبرم ؟ حرفى بيهوده مى زنى ، آيا عمدا كتاب خدا را ترك كرديد؟ و پشت سر انداختيد؟ با اينكه در داستان يحيى بن زكريا مى فرمايد: ((فهب لى من لدنك وليا يرثنى و يرث من آل يعقوب ....((


مؤ لف : مضمون اين روايت هم به طرق شيعه نقل شده ، و هم غير شيعه ، و استدلال آن جناب مبنى بر اين است كه مقصود از وراثت در داستان يحيى وراثت مال باشد، كه ما در بيان آيه درباره اش بحث كرديم ، و از طرق اهل سنت هم بعضى روايات دلالت بر آن دارد مثلا در الدرالمنثور از عده اى از صاحبان جامع از حسن روايت كرده اند كه رسول خدا(صلى اللّه عليه و آله و سلم ) فرمود: خدا رحمت كند برادرم زكريا را، ورثه مى خواست چه كند و خدا رحمت كند برادرم لوط را كه با داشتن خدا آرزوى داشتن ركن شديدى مى كرد.
مؤلف: مضمون اين روايت، هم به طرق شيعه نقل شده و هم غير شيعه، و استدلال آن جناب، مبنى بر اين است كه مقصود از وراثت در داستان يحيى، وراثت مال باشد، كه ما در بيان آيه درباره اش بحث كرديم.  


و در همان كتاب نيز از فاريابى از ابن عباس روايت شده كه گفت : ((زكريا بچه دار نمى شد، از خدا درخواست كرد كه پروردگارا به من از ناحيه خودت وليىّ كه از من و از آل يعقوب ارث ببرد كرامت كن (( و منظورش اين بود كه از من مال مرا و از يعقوب نبوت را ارث ببرد.
و از طرق اهل سنت هم، بعضى روايات دلالت بر آن دارد. مثلا در الدرالمنثور، از عده اى از صاحبان جامع، از حسن روايت كرده اند كه رسول خدا «صلى اللّه عليه و آله و سلم» فرمود: خدا رحمت كند برادرم زكريا را، ورثه مى خواست چه كند و خدا رحمت كند برادرم لوط را كه با داشتن خدا، آرزوى داشتن ركن شديدى مى كرد.
 
و در همان كتاب نيز، از فاريابى، از ابن عباس روايت شده كه گفت: «زكريا بچه دار نمى شد، از خدا درخواست كرد كه: پروردگارا! به من از ناحيه خودت، وليىّ كه از من و از آل يعقوب ارث ببرد، كرامت كن». و منظورش اين بود كه از من، مال مرا و از يعقوب، نبوت را ارث ببرد.
<span id='link21'><span>
<span id='link21'><span>


۱۶٬۹۱۱

ویرایش