گمنام

تفسیر:المیزان جلد۲۰ بخش۹: تفاوت میان نسخه‌ها

از الکتاب
خط ۱۰۲: خط ۱۰۲:


==مراد از «تبتّل» به سوى خدا، در آیه: «و تبتّل اليه تبتيلا» ==
==مراد از «تبتّل» به سوى خدا، در آیه: «و تبتّل اليه تبتيلا» ==
و در مجمع البيان در ذيل آيه «'''وتبتل اليه تبتيلا'''» مى گويد محمد بن مسلم و زراره و حمران از امام باقر و امام صادق (عليه السلام ) روايت كرده اند كه فرمودند: منظور از اين تبتل ، بلند كردن دستها در نماز است. و در روايت ابى بصير آمده كه فرمود: «'''تبتل '''» اين است كه در نماز دست به سوى خدا بردارى و تضرع كنى.
و در مجمع البيان، در ذيل آيه «وَ تَبَتّل إلَيه تَبتِيلاً» مى گويد: محمد بن مسلم و زراره و حمران، از امام باقر و امام صادق «عليهما السلام» روايت كرده اند كه فرمودند: منظور از اين تبتّل، بلند كردن دست ها در نماز است. و در روايت ابى بصير آمده كه فرمود: «تَبتّل» اين است كه در نماز، دست به سوى خدا بردارى و تضرع كنى.


مؤلف: اين روايت با قنوت نماز منطبق است. و در روايتى ديگر آمده كه «'''تبتل '''» به معناى بلند كردن دستها و حركت دادن انگشتان سبابه است . و در روايتى ديگر آمده كه اشاره كردن با انگشتان است . و در روايتى ديگر آمده كه دعا كردن با يك انگشت و اشاره كردن با آن است.
مؤلف: اين روايت با قنوت نماز منطبق است. و در روايتى ديگر آمده كه: «تَبتّل» به معناى بلند كردن دست ها و حركت دادن انگشتان سبابه است. و در روايتى ديگر آمده كه اشاره كردن با انگشتان است. و در روايتى ديگر آمده كه دعا كردن با يك انگشت و اشاره كردن با آن است.


باز در مجمع البيان است كه از عبد اللّه بن عمر نقل شده كه وقتى رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله و سلم ) شنيد كسى مى خواند: «'''وطعاما ذا غصه '''»، از شنيدن آن غش كرد.
باز در مجمع البيان است كه از عبداللّه بن عمر نقل شده كه وقتى رسول خدا «صلى اللّه عليه و آله و سلم» شنيد كسى مى خواند: «وَ طَعَاماً ذَا غُصّةٍ»، از شنيدن آن غش كرد.


و در تفسير قمى در ذيل آيه «'''و كانت الجبال كثيبا مهيلا'''» آمده : يعنى مانند تل ريگ كه از بالا فرو بريزد.
و در تفسير قمى، در ذيل آيه: «وَ كَانَت الجِبَالُ كَثِيباً مَهيلاً» آمده: يعنى مانند تلّ ريگ، كه از بالا فرو بريزد.
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۲۰ صفحه ۱۱۴ </center>
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۲۰ صفحه ۱۱۴ </center>
<span id='link77'><span>
<span id='link77'><span>
۱۷٬۱۹۹

ویرایش