گمنام

تفسیر:المیزان جلد۱۶ بخش۱۳: تفاوت میان نسخه‌ها

از الکتاب
خط ۲۰۲: خط ۲۰۲:
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۱۶ صفحه ۱۶۵ </center>
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۱۶ صفحه ۱۶۵ </center>


و در الدر المنثور است كه ابن ابى شيبه در كتاب المصنف ، و ابن منذر، از ابى حنيفه، روايت آورده اند كه گفت ابوجهل و بزرگان قريش افرادى را كه نزد رسول خدا (صلى الله اليه و آله و سلم ) رفته ، و مسلمان مى شدند، مى ديدند، و مى گفتند: محمد (صلى الله اليه و آله و سلم ) شراب را حرام كرده ، و زنا و هر عملى كه عرب انجام مى داد تحريم نموده ، از دين او برگرديد، و ما گناه شما را به گردن مى گيريم ، پس اين آيه نازل شد: ((ليحملن اثقالهم و اثقالا مع اثقالهم ((
و در الدر المنثور است كه ابن ابى شيبه، در كتاب المصنف، و ابن منذر، از ابى حنيفه، روايت آورده اند كه گفت ابوجهل و بزرگان قريش، افرادى را كه نزد رسول خدا «صلى الله عليه و آله و سلم» رفته، و مسلمان مى شدند، مى ديدند و مى گفتند: محمد «صلى الله عليه و آله و سلم»، شراب را حرام كرده، و زنا و هر عملى كه عرب انجام مى داد، تحريم نموده، از دين او برگرديد، و ما گناه شما را به گردن مى گيريم. پس اين آيه نازل شد: «لَيَحمِلُنَّ أثقَالَهُم وَ أثقَالاً مَعَ أثقَالِهِم».


و نيز در همان كتاب آمده كه احمد از حذيفه روايت كرده كه گفت : مردى در عهد رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) از مردم گدايى كرد، مردم چيزى به او ندادند، تا آنكه يك نفر چيزى به او داد، مردم هم دادند، حضرت فرمود: كسى كه كار خيرى را فتح باب كند، و مردم هم آن را انجام دهند، هم اجر خودش را به او مى دهند، و هم اجر كسانى كه از او پيروى كردند، بدون اينكه از اجر آنان چيزى كاسته شود. و همچنين كسى كه عمل شرى را فتح باب كند، و ديگران هم به پيروى او آن كار را مرتكب شوند، هم وزر گناه خود او را به او مى دهند، و هم وزر كسانى را كه پيروى اش كردند، بدون اينكه از وزر آنان بكاهند
و نيز، در همان كتاب آمده كه احمد، از حذيفه روايت كرده كه گفت: مردى در عهد رسول خدا «صلى الله عليه و آله و سلم» از مردم گدايى كرد. مردم چيزى به او ندادند، تا آن كه يك نفر چيزى به او داد، مردم هم دادند.  


مؤلف: اين مضمون در رواياتى ديگر نيز آمده ، و در بعضى از آنها جمله ((و ليحملن اثقالهم و اثقالا مع اثقالهم (( به آن تفسير شده است
حضرت فرمود: كسى كه كار خيرى را فتح باب كند، و مردم هم آن را انجام دهند، هم اجر خودش را به او مى دهند، و هم اجر كسانى كه از او پيروى كردند، بدون اين كه از اجر آنان چيزى كاسته شود.
 
و همچنين، كسى كه عمل شرى را فتح باب كند، و ديگران هم به پيروى او، آن كار را مرتكب شوند، هم وزر گناه خود او را به او مى دهند، و هم وزر كسانى را كه پيروى اش كردند، بدون اين كه از وزر آنان بكاهند.
 
مؤلف: اين مضمون در رواياتى ديگر نيز آمده، و در بعضى از آن ها، جملۀ «وَ لَيَحمِلُنَّ أثقَالَهُم وَ أثقَالاً مَعَ أثقَالِِهم» به آن تفسير شده است.




۱۷٬۰۴۳

ویرایش