الْأَفْئِدَة
از الکتاب
«أَفْئِدَة» جمع «فؤاد» به معناى قلب است; ولى مفهومى ظریف تر از آن دارد. این کلمه معمولاً در جایى گفته مى شود که «افروختگى» و «پختگى» در آن باشد.
«فؤاد» گرچه به معناى قلب (عقل) آمده است، ولى این تفاوت را با قلب دارد، که در معناى «فؤاد»، جوشش و افروختگى و یا به تعبیر دیگر تجزیه و تحلیل و ابتکار افتاده است. «راغب» در «مفردات» مى گوید: الفُؤادُ کَالْقَلْبِ لکِنْ یُقالُ لَهُ فُؤادٌ اِذَا اعْتُبِرَ فِیْهِ مَعْنَى التَّفَؤُّدِ أَىِ التَّوَقُّدِ: «فؤاد مانند قلب است، و لکن این کلمه در جایى گفته مى شود که افروختگى و پختگى در آن منظور باشد»، و مسلماً این موضوع پس از تجربه کافى به انسان دست مى دهد، و به هر حال، گرچه ابزار شناخت، منحصر به این دو، یا این سه، نیست، ولى مسلماً مهمترین ابزار همین ها است.
ریشه کلمه
- فئد (۱۶ بار)
کلمات نزدیک مکانی
وَ الْأَبْصَار تَشْکُرُون قَلِيلا السّمْع مَا لَکُم الّذِي هُو فِي أَ جَعَل إِنّهَا عَلَيْهِم عَلَى لَعَلّکُم مُؤْصَدَة تَطّلِع ذَرَأَکُم قُل الْمُوقَدَة لَم عَمَد الّتِي اللّه قَالُوا مُمَدّدَة يَرَوْا نَار الْحُطَمَة إِلَى أَنْشَأ الطّيْر إِذَا مُسَخّرَات ضَلَلْنَا شَيْئا رُوحِه أَنْشَأَکُم مِن تَعْلَمُون
تکرار در هر سال نزول
در حال بارگیری...