الصافات ٧٩

از الکتاب
کپی متن آیه
سَلاَمٌ‌ عَلَى‌ نُوحٍ‌ فِي‌ الْعَالَمِينَ‌

ترجمه

سلام بر نوح در میان جهانیان باد!

ترتیل:
ترجمه:
الصافات ٧٨ آیه ٧٩ الصافات ٨٠
سوره : سوره الصافات
نزول : ٣ بعثت
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ٥
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«سَلامٌ عَلی نُوحٍ ...»: اگر واژه (سَلامٌ) خبر مبتدای محذوف (هُوَ) باشد، جمله اخباری است و معنی آن در بالا گذشت. و اگر (سَلامٌ) مبتدا بشمار آید، جمله انشائی و برای دعا است و معنی چنین است: درود خدا تا قیامت بر نوح باد. «فِی الْعَالَمِینَ»: در میان همه جهانیان. مراد تا پایان عمر انسانها و نهایت دنیا است.


تفسیر


نکات آیه

۱ - سلام و تحیت بزرگ خداوند به نوح پیامبر براى همیشه تاریخ (سلم على نوح فى العلمین) تنوینِ «سلام» براى تعظیم است و مقصود از «العالمین» - که جمع محلى به «الف» و «لام» و مفید عموم است - تمامى امت ها، در همه اعصار و قرن ها است.

۲ - نوح(ع)، پیامبرى برجسته در سلسله پیامبران الهى و داراى مقام رفیع در پیشگاه خداوند (سلم على نوح فى العلمین) برداشت یاد شده از قید «فى العالمین» براى سلام به دست مى آید; زیرا در این سوره خداوند سلام و تحیت خود را نسبت به چند پیامبر بزرگ (همچون ابراهیم، موسى و هارون علیهم السلام) نقل فرموده، ولى بدون این قید آورده است; مانند: آیه ۱۰۹ (سلام على ابراهیم) و آیه ۱۲۰ (سلام على موسى و هارون).

۳ - باقى ماندن سنت سلام و تحیت بر نوح(ع)، در میان نسل هاى پس از آن حضرت براى همیشه تاریخ (و ترکنا علیه فى الأخرین . سلم على نوح فى العلمین) برداشت یاد شده مبتنى بر این اساس است که جمله «سلام على نوح...» تفسیر براى جمله «و ترکنا علیه...» باشد; یعنى، آنچه براى نوح(ع) برجاى گذاشتیم، عبارت است از سنّت سلام و تحیت بر او در میان جهانیان.

۴ - نوح پیامبر، برخوردار از مقام و احترام ویژه در میان همه نسل ها و براى همیشه تاریخ (سلم على نوح فى العلمین)

۵ - سلام و تحیت بر بندگان خدا چون پیامبران، امرى پسندیده و ارزشمند (سلم على نوح فى العلمین)

موضوعات مرتبط

  • انبیا: سلام بر انبیا ۵
  • بندگان خدا: سلام بر بندگان خدا ۵
  • خدا: سلام خدا ۱
  • رسوم: رسوم پسندیده ۳
  • عمل: عمل پسندیده ۵
  • نوح(ع): احترام نوح(ع) ۴; برگزیدگى نوح(ع) ۲; سلام بر نوح(ع) ۱، ۳; فضایل نوح(ع) ۱، ۳; مقامات نوح(ع) ۲، ۴; نبوت نوح(ع) ۲

منابع