هود ١٩

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ آبان ۱۳۹۲، ساعت ۰۴:۳۸ توسط 127.0.0.1 (بحث) (Edited by QRobot)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


ترجمه

همانها که (مردم را) از راه خدا بازمی‌دارند؛ و راه حق را کج و معوج نشان می‌دهند؛ و به سرای آخرت کافرند!

|همانان كه [مردم را] از راه خدا باز مى‌دارند و راه خدا را منحرف مى‌خواهند و آخرت را هم باور ندارند
همانان كه [مردم را] از راه خدا باز مى‌دارند و آن را كج مى‌شمارند و خود، آخرت را باور ندارند.
آن ستمکاران که (بندگان را) از راه خدا باز می‌دارند و سعی می‌کنند که راه حق را کج کنند (و خلق را به راه باطل کشند) و هم آنها که منکر قیامتند.
آنان که مردم را از راه خدا باز می دارند و می خواهند آن را [با وسوسه و اغواگری] کج نشان دهند و به آخرت کافرند.
آنان كه مردم را از راه خدا بازمى‌دارند و راه خدا را منحرف مى‌خواهند و به آخرت ايمان ندارند؛
همان کسانی که [مردم را] از راه خدا باز می‌دارند و آن را ناهموار و ناهنجار می‌شمارند و هم آنان آخرت را منکرند
آنان كه [مردم را] از راه خدا باز مى‌دارند و آن را كج مى‌خواهند- از آن عيب مى‌گيرند و آن را به كجى و انحراف از راستى وصف مى‌كنند-، و به سراى واپسين كافرند.
آن ستمکارانی که (مردمان را) از راه خدا باز می‌داشتند، و (بر راستای خداشناسی سدها و مانعها ایجاد می‌کردند، و در دلهای مردمان شکّها و گمانها می‌انداختند تا آنان را منحرف سازند و بدیشان) راه خدا را کج و نادرست نشان دهند، و آنانی که به آخرت کفر می‌ورزیدند (و به جهان دیگر ایمان نداشتند).
«کسانی که (مردمان را) از راه خدا باز می‌دارند و آن را به کژی می‌خواهند و آنان، (هم)آنان به آخرت کافرانند.»
آنان که بازدارند از راه خدا و خواهندش کج و ایشانند به آخرت کافران‌


هود ١٨ آیه ١٩ هود ٢٠
سوره : سوره هود
نزول :
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ١٣
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«الَّذِینَ»: صفت واژه (الظَّالِمِینَ) در آیه قبلی است. «یَبْغُونَهَا عِوَجاً»: آن را کج می‌خواهند. یعنی همیشه در صدد آن هستند که جاده مستقیم الهی را کج نشان دهند و نادرست جلوه بنمایند.


تفسیر

نکات آیه

۱- کسانى که مردم را از پیوستن به راه خدا (دین و معارف الهى) بازدارند ، از زمره ستمکارانند. (ألا لعنة الله على الظلمین. الذین یصدون عن سبیل الله) فعل «یصدون» به معناى باز مى دارند و نیز به معناى اعراض مى کنند، آمده است. برداشت فوق براساس معناى اول است.

۲- اعراض کنندگان از راه خدا ، از ستمکارانند. (ألا لعنة الله على الظلمین. الذین یصدون عن سبیل الله)

۳- کسانى که دین و معارف الهى را نپذیرند و مردم را از پذیرش آن بازدارند ، در آخرت از رحمت خدا محروم و به لعنت او گرفتار خواهند شد. (ألا لعنة الله على الظلمین. الذین یصدون عن سبیل الله)

۴- آنان که در پى ناهنجار نشان دادن راه خدا هستند ، ستمکارند. (ألا لعنة الله على الظلمین. الذین ... یبغونها عوجًا) «یبغونها عوجاً»; یعنى ، در جست و جوى انحراف براى راه خدا هستند. جست و جوى انحراف براى راه خدا ، گاهى به ایجاد انحراف در آن است و گاهى منحرف جلوه دادن آن مى باشد. برداشت یاد شده ناظر به دومین شیوه است.

۵- راه خدا (احکام و معارف الهى) از هرگونه کجى ، ناهنجارى و انحراف منزه است. (و یبغونها عوجًا)

۶- کسانى که درپى منحرف ساختن دین و معارف الهى هستند ، ستمکارند و در آخرت به لعنت خدا گرفتار خواهند شد. (ألا لعنة الله على الظلمین. الذین ... یبغونها عوجًا)

۷- منکران آخرت از ستمکارانند و در قیامت از رحمت خداوند ، محروم خواهند بود. (ألا لعنة الله على الظلمین. الذین ... هم بالأخرة هم کفرون)

۸- دستیابى به رحمت خداوند در آخرت ، در گرو گام نهادن در راه خدا و پیروى از دین او و ایمان به آخرت است. (ألا لعنة الله على الظلمین. الذین یصدون عن سبیل الله ... و هم بالأخرة هم کفرون)

۹- دروغ بستن به خدا ، موجب بازدارى مردم از پیوستن به راه او و منحرف ساختن دین الهى و نشانه کفر به آخرت است. (و من أظلم ممن افترى ... و هم بالأخرة هم کفرون)

۱۰- انکار سراى آخرت ، ریشه نپذیرفتن دین و معارف الهى ، بازداشتن مردم از روى آوردن به آن و ناهنجار نشان دادن آن است. (الذین یصدون عن سبیل الله و یبغونها عوجًا و هم بالأخرة هم کفرون) جمله «و هم بالأخرة ...» را مى توان جمله حالیه و بیانگر علت امورى دانست که در جمله هاى قبل بیان شده است.

موضوعات مرتبط

  • آخرت: آثار تکذیب آخرت ۷، ۱۰; ظلم مکذبان آخرت ۷; محرومیت مکذبان آخرت ۷
  • احکام: تنزیه احکام ۵
  • افترا: آثار افترا به خدا ۹
  • ایمان: آثار ایمان به آخرت ۸
  • دین: آثار پیروى از دین ۸; آثار تکذیب دین ۳; آثار ممانعت از دین ۳; آسیب شناسى دین ۹; تنزیه دین ۵; ظلم مانعان از دین ۱; ظلم منحرف کنندگان دین ۶; عوامل انحراف از دین ۹; عوامل بدنمایانى دین ۱۰; عوامل تکذیب دین ۱۰; لعن اخروى مانعان از دین ۳; مانعان از دین ۱; محرومیت اخروى مانعان از دین ۳; موانع قبول دین ۱۰
  • رحمت: محرومان از رحمت اخروى ۳، ۷; موجبات رحمت اخروى ۸; موجبات محرومیت از رحمت ۳
  • سبیل اللّه: ۸ تنزیه سبیل اللّه ۵; ظلم بدنمایانى سبیل اللّه ۴; ظلم مانعان از سبیل اللّه ۱; ظلم معرضان از سبیل اللّه ۲; موانع سبیل اللّه ۹
  • ظالمان: ۱، ۲، ۴، ۶، ۷
  • کافران: لعن اخروى کافران ۳; محرومیت اخروى کافران ۳
  • کفر: نشانه هاى کفر به آخرت ۹
  • لعن: مشمولان لعن اخروى ۳، ۶

منابع