روایت:من لايحضره الفقيه جلد ۴ ش ۵۴۳

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۲۷ شهریور ۱۳۹۶، ساعت ۱۰:۵۳ توسط Move page script (بحث | مشارکت‌ها) (Move page script صفحهٔ من لايحضره الفقيه جلد ۴ ش ۵۴۳ را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به روایت:من لايحضره الفقيه جلد ۴ ش ۵۴۳ منتقل کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


آدرس: من لا يحضره الفقيه، جلد ۴، كِتَابُ الْوَصِيَّة

و روي الحسن بن محبوب عن علي بن رياب قال :


من لايحضره الفقيه جلد ۴ ش ۵۴۲ حدیث من لايحضره الفقيه جلد ۴ ش ۵۴۴
روایت شده از : امام موسى كاظم عليه السلام
کتاب : من لايحضره الفقيه - جلد ۴
بخش : كتاب الوصية
عنوان : حدیث امام موسى كاظم (ع) در کتاب من لا يحضره الفقيه جلد ۴ كِتَابُ الْوَصِيَّة‏‏ بَابٌ فِيمَنْ لَمْ يُوصِ وَ لَهُ وَرَثَةٌ فَيُقْسَمُ بَيْنَهُمْ أَوْ يُبَاعُ عَلَيْهِم‏
موضوعات :

ترجمه

‏محمد جواد غفارى, من لا يحضره الفقيه - جلد ۶ - ترجمه على اكبر و محمد جواد غفارى و صدر بلاغى, ۶۸

و حسن بن محبوب، از علىّ بن رئاب روايت كرده است كه گفت: از امام ابو الحسن موسى عليه السّلام در باره مردى سؤال كردم كه ميان من و او قرابتى بود، و او در حالى وفات يافت كه اولاد خردسالى داشت، و مملوكها و غلامان و كنيزانى از خود بجاى گذاشت بى‏آنكه وصيّتى كرده باشد. نظر آن امام در باره كسى كه كنيزكى را از ايشان بخرد، و آن را امّ ولد سازد چيست؟ و در باره فروش آن از طرف ورثه چه مى‏انديشيد؟ امام فرمود: اگر سرپرستى داشته باشند كه به اصلاح كارشان قيام كند چنان كه بحساب ايشان بفروشد و امور ايشان را زير نظر قرار دهد، در باره ايشان مأجور خواهد بود. گفتم: پس نظر آن امام در باره كسى كه كنيزكى را از ايشان بخرد، تا او را امّ ولد قرار دهد چيست؟ فرمود: در صورتى كه قيّمى از سوى ايشان كه مصلحتشان را در نظر داشته باشد او را بحسابشان بفروشد، باكى نيست. و ايشان حقّ ندارند از كارى كه قيّم مصلحت بينشان براى ايشان انجام داده است رجوع كنند.


شرح

آیات مرتبط (بر اساس موضوع)

احادیث مرتبط (بر اساس موضوع)