القصص ٨٤

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ آبان ۱۳۹۲، ساعت ۰۶:۳۱ توسط 127.0.0.1 (بحث) (Edited by QRobot)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


ترجمه

کسی که کار نیکی انجام دهد، برای او پاداشی بهتر از آن است؛ و به کسانی که کارهای بد انجام دهند، مجازات بدکاران جز (به مقدار) اعمالشان نخواهد بود.

|هر كه نيكى بياورد، براى او بهتر از آن خواهد بود، و هر كه بدى آورد، آنها كه بدى كردند جز آنچه كرده‌اند كيفر نبينند
هر كس نيكى به ميان آورد، براى او [پاداشى‌] بهتر از آن خواهد بود، و هر كس بدى به ميان آورد، كسانى كه كارهاى بد كرده‌اند جز سزاى آنچه كرده‌اند نخواهند يافت.
هر که عمل نیک آرد پاداش بهتر از آن یابد، و هر کس که عمل بد کند بدکاران جز به همان اعمال بد مجازات نشوند..
هر کس کار نیکی [به پیشگاه خدا] بیاورد، پاداشی بهتر از آن برای اوست، و هر کس کار بدی بیاورد [پس بداند آنان که کارهای ناشایسته انجام داده اند] جزا داده نمی شوند مگر آنچه را همواره انجام می داده اند.
هر كس كه كار نيكى به جاى آرد، بهتر از آن را پاداش يابد و هر كه مرتكب گناهى شود، پس آنان كه مرتكب گناه مى‌شوند جز به اندازه عملشان مجازات نشوند.
هرکس که نیکی پیش آرد، او را [پاداشی‌] بهتر از آن است، و هرکس بدی پیش آورد، بدانند که کسانی که کارهای ناروا انجام می‌دهند جز همانند آنچه کرده‌اند کیفر نیابند
هر كه كارى نيك آرد او را بهتر از آن باشد- چند برابر در سراى واپسين-، و هر كه كارى بد آرد آنان كه كارهاى بد كردند جز آنچه مى‌كردند كيفر نبينند.
هر کس کار نیکی انجام دهد، پاداشی بهتر از آن دارد، (که اجر مضاعف است، و این افزایش بستگی به میزان عمل و اخلاص و حسن نیّت و صفای قلب دارد) و هر کس کار بدی انجام دهد، به کسانی که کار بد کنند، جز اعمال آنان، کیفر ایشان نیست (و کیفرشان درست به اندازه‌ی گناهشان است).
هر کس نیکی (به میان) آورد، برای او (پاداشی) بهتر از آن خواهد بود و هر کس بدی (به میان) آورد، کسانی که کارهای بد کرده‌اند جز (سزای) آنچه می‌کرده‌اند نخواهند یافت.
آنکه خوبی را آرد وی را است بهتر از آن و آنکه بدی را آرد پس کیفر نشوند آنان که کردار زشت کنند مگر آنچه را بودند می‌کردند


القصص ٨٣ آیه ٨٤ القصص ٨٥
سوره : سوره القصص
نزول :
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ١٩
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«مَن جَآءَ بِالْحَسَنَةِ»: مراد از حَسَنة، هر گونه کار نیک است که پاداش مضاعف دارد (نگا: انعام / بقره / . یا این که مراد ایمان و عمل صالح است که جزای آن بهتر از خود آن است که رضا و خوشنودی خدا است که همه خوشیها را به همراه دارد (نگا: توبه / ، مائده / ). «لا یُجْزَی ... إِلاّ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ»: در برابر سیّئات و معاصی، کیفری جز کیفر همان عملی را که انجام داده‌اند دامنگیرشان نمی‌گردد (نگا: انعام / یونس / ).

آیات مرتبط (تعداد ریشه‌های مشترک)

تفسیر

نکات آیه

۱ - جهان آخرت، سراى کیفر و پاداش است. (من جاء بالحسنة فله خیر منها و من جاء بالسیّئة فلایجزى ... إلاّ ما کانوا یعملون)

۲ - پاداش الهى در جهان آخرت، براساس فضل و احسان و کیفر او، برپایه عدل و انصاف خواهد بود. (من جاء بالحسنة فله خیر منها و من جاء بالسیّئة فلایجزى ... إلاّ ما کانوا یعملون)

۳ - دستیابى به پاداش برتر الهى در جهان آخرت، در گرو داشتن اعمال نیک است. (من جاء بالحسنة فله خیر منها)

۴ - وارد شدن به جهان آخرت همراه با اعمال بد، مایه گرفتار شدن به کیفر الهى است. (و من جاء بالسیّئة فلایجزى ... إلاّ ما کانوا یعملون)

۵ - هر عمل نیک در جهان آخرت، داراى پاداش افزون و هر عمل بد داراى کیفر متناسب با آن خواهد بود. (من جاء بالحسنة ... و من جاء بالسیّئة) «ال» در «الحسنة» و «السیّئة» براى جنس و مفید استغراق است. بنابراین «من جاء بالحسنة»; یعنى، «هر کس هر عمل نیک بیاورد» و «من جاء بالسیّئة»; یعنى، هر کس هر عمل بد بیاورد.

۶ - تبدیل شدن اعمال ناپسند بدکاران به صورت کیفر در جهان آخرت (فلایجزى الذین عملوا السیّ-ئات إلاّ ما کانوا یعملون) برداشت یاد شده با توجه به این نکته است که اعمال بدکاران در این آیه به عنوان خود جزا مطرح شده است; نه «مجزى به»; یعنى، چیزى که در مقابل آن جزا داده شوند.

۷ - اصرار و استمرار بر عمل بد تا لحظه مرگ، درپى دارنده کیفر اخروى است. (فلایجزى ... إلاّ ما کانوا یعملون) «کانوا یعملون» ماضى استمرارى و بیانگر مطلب بالا است.

موضوعات مرتبط

  • پاداش: پاداش اخروى ۱; زمینه پاداش اخروى ۳; منشأ پاداش اخروى ۲
  • خدا: احسان خدا ۲; پاداشهاى خدا ۲، ۳; عدالت خدا ۲; فضل خدا ۲; کیفرهاى خدا ۲، ۴
  • عمل: آثار اخروى عمل ناپسند ۴; اصرار بر عمل ناپسند ۷; تجسم عمل ۶; کیفر اخروى عمل ناپسند ۶
  • عمل صالح: آثار عمل صالح ۳; پاداش اخروى عمل صالح ۵; پاداش مضاعف عمل صالح ۵
  • قیامت: ویژگیهاى قیامت ۱
  • کیفر: تناسب کیفر با گناه ۵، ۶; زمینه کیفر اخروى ۴، ۷; عدالت در کیفر اخروى ۵; کیفر اخروى ۱; منشأ کیفر اخروى ۲
  • نظام جزایى :۲، ۵
  • نظام کیفرى :۲، ۵

منابع