تَبَتّل: تفاوت میان نسخه‌ها

از الکتاب
(افزودن نمودار دفعات)
(Added word proximity by QBot)
 
خط ۱: خط ۱:
__TOC__
''' [[ویژه:پیوند_به_این_صفحه/تَبَتّل | آیات شامل این کلمه ]]'''
''' [[ویژه:پیوند_به_این_صفحه/تَبَتّل | آیات شامل این کلمه ]]'''


خط ۱۰: خط ۱۱:




===کلمات [[راهنما:نزدیک مکانی|نزدیک مکانی]]===
<qcloud>
وَ:100, إِلَيْه:42, تَبْتِيلا:36, رَب:36, رَبّک:36, الْمَشْرِق:31, اسْم:31, اذْکُر:26, الْمَغْرِب:21, طَوِيلا:21, سَبْحا:15, لا:15, إِلٰه:10, النّهَار:10
</qcloud>
===تکرار در هر سال نزول===
{{#ask:[[رده:آیات قرآن]] [[نازل شده در سال::+]] [[کلمه غیر ربط::تَبَتّل]]
{{#ask:[[رده:آیات قرآن]] [[نازل شده در سال::+]] [[کلمه غیر ربط::تَبَتّل]]
|?نازل شده در سال
|?نازل شده در سال

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۱ دی ۱۳۹۵، ساعت ۱۶:۴۱

آیات شامل این کلمه

«تَبَتَّلْ» از مادّه «بَتْل» (بر وزن حتم) در اصل به معناى «انقطاع» است، و لذا به مریم «بتول» گفته شده; چرا که هیچ همسرى براى خود انتخاب نکرده بود، و اگر به بانوى اسلام، فاطمه زهرا(علیها السلام) نیز «بتول» گفته مى شود، به خاطر آن است که او از زنان عصر خود از نظر اعمال، رفتار و معرفت جدا و برتر، و به حالت انقطاع الى اللّه رسیده بود. به هر حال «تَبَتُّلْ» آن است که انسان با تمام قلبش متوجّه خدا گردد، از ما سوى اللّه منقطع شود، و اعمالش را فقط به خاطر او به جا آورد و غرق در اخلاص گردد.

ریشه کلمه

قاموس قرآن

بريدن. اخلاص. [مزّمل:8] نام پروردگارت را ياد كن و به سوى او اخلاص كن اخلاص كامل، منظور بريدن از هواى نفس و خود را به خدا مخصوص كردن است، گويند: فلانى پيوسته است، در نهايه و مفردات هست كه رسول خدا «صلى اللّه عليه و آله و سلم» فرمود «لا رُهْبا نِيَّةَ وَ لا تَبَّتذلَ فِى الْاِسْلامِ» يعنى: در اسلام رهبانيت و بريدن از نكاح نيست. در قاموس گويد: بتول صفت فاطمه «عليه السلام» سيده زنان جهان است، زيرا از زنان زمان خود و زنان امّت، در فضل و دين و حسب بريده و ممتاز بود.


کلمات نزدیک مکانی

تکرار در هر سال نزول

در حال بارگیری...