طه ٣٥

از الکتاب
کپی متن آیه
إِنَّکَ‌ کُنْتَ‌ بِنَا بَصِيراً

ترجمه

چرا که تو همیشه از حال ما آگاه بوده‌ای!»

ترتیل:
ترجمه:
طه ٣٤ آیه ٣٥ طه ٣٦
سوره : سوره طه
نزول : ٤ بعثت
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ٤
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«بَصِیراً»: بینا. آگاه.

آیات مرتبط (تعداد ریشه‌های مشترک)

تفسیر


نکات آیه

۱ - موسى(ع) با بیان آگاهى دقیق خداوند به خصوصیات او و خاندانش، خود راپذیراى خواسته هاى خداوند و راضى به انتخاب هاى او خواند. (إنّک کنت بنا بصیرًا) مراد از «نا» موسى(ع) و اهل او از جمله هارون(ع) است، موسى(ع) پس از پیشنهاد وزارت براى هارون بیان مى دارد که خداوندا! تو مرا و اعضاى خاندانم را خوب مى شناسى و ویژگى هاى برادرم هارون(ع) را نیز مى دانى، این پیشنهاد من است، اما تصمیم تو هر چه باشد، تصمیمى آگاهانه و با بصیرت کامل است .

۲ - موسى(ع) در عین ارائه پیشنهاد در باره امور رسالت خویش، در محضر خداوند، به آگاهى کامل او اعتراف کرد و تصمیمات او را دقیق و صحیح دانست. (و أشرکه فى أمرى ... إنّک کنت بنا بصیرًا)

۳ - موسى(ع)، علاقه مداوم خود و برادرش هارون(ع) را به تسبیح و ذکر خداوند، ابراز داشت و خداوند را بر آن گواه دانست. (إنّک کنت بنا بصیرًا) جمله «إنّک...» مى تواند تعلیل براى «کى نسبّحک کثیراً» باشد; یعنى خدایا! تو خوب مى دانى که من و برادرم هارون چه روحیه اى داریم و نسبت به تسبیح و ذکر تو، تا چه حد علاقه مندیم، بنابراین با پذیرش وزارت هارون، راه تسبیح و ذکر فراوان تر را بر ما هموار ساز.

۴ - خداوند، به احوال بندگان خویش و شایستگى ها و نقاط ضعف آنها آگاه و بصیر است. (إنّک کنت بنا بصیرًا)

۵ - دعا به درگاه خداوند و درخواست از او در عین آگاهى و بصیرت او بر حال بندگان، مطلوب و پسندیده است. (و أشرکه فى أمرى ... إنّک کنت بنا بصیرًا ) موسى(ع) در عین سخن از آگاهى خداوند بر احوال خود و هارون به درگاه او دعا کرده و خواسته هاى خود را مطرح کرده است. این رویه موسى(ع) نشان آن است که در عین آگاهى خداوند از همه چیز، دعا به درگاه او مطلوب و کارساز است.

موضوعات مرتبط

  • اقرار: اقرار به بصیرت خدا ۲
  • ایمان: ایمان به بصیرت خدا ۱
  • خدا: بصیرت خدا ۴، ۵; گواهى خدا ۳
  • دعا: فضیلت دعا ۵
  • علایق: علاقه به تسبیح خدا ۳; علاقه به ذکر خدا ۳
  • عمل: عمل پسندیده ۵
  • موسى(ع): اقرار موسى(ع) ۲; ایمان موسى(ع) ۱; خواسته هاى موسى(ع) ۲; علایق معنوى موسى(ع) ۳; مقام رضاى موسى(ع) ۱
  • هارون(ع): علایق معنوى هارون(ع) ۳

منابع