روایت:الکافی جلد ۱ ش ۱۱۰۱

از الکتاب


آدرس: الكافي، جلد ۱، كِتَابُ الْحُجَّة

عده من اصحابنا عن احمد بن محمد عن علي بن الحكم عن مفضل بن صالح عن جابر عن ابي جعفر ع :


الکافی جلد ۱ ش ۱۱۰۰ حدیث الکافی جلد ۱ ش ۱۱۰۲
روایت شده از : امام محمّد باقر عليه السلام
کتاب : الکافی (ط - الاسلامیه) - جلد ۱
بخش : كتاب الحجة
عنوان : حدیث امام محمّد باقر (ع) در کتاب الكافي جلد ۱ كِتَابُ الْحُجَّة‏ بَابٌ فِيهِ نُكَتٌ وَ نُتَفٌ مِنَ التَّنْزِيلِ فِي الْوَلَايَة
موضوعات :

ترجمه

کمره ای, اصول کافی ترجمه کمره ای جلد ۳, ۱۷۷

امام باقر (ع) در تفسير قول خدا عز و جل (۱۱۵ سوره طه): «و هر آينه پيش از اين با آدم سفارشى كرديم و آن را فراموش كرد و تصميمى در او نديديم» فرمود: به او سفارش كرديم در باره محمد (ص) و امامان پس از وى و آن را ترك كرد و تصميمى نداشت كه آنان چنين باشند و همانا اولو العزم را اولو العزم ناميدند براى آنكه به آنها در باره محمد (ص) و اوصياء پس از وى و خصوص در باره مهدى (ع) و روش او سفارش داده شده و آنها تصميم يافتند كه مطلب همين است و بدان اقرار كرده‏اند.

مصطفوى‏, اصول کافی ترجمه مصطفوی جلد ۲, ۲۸۳

امام باقر عليه السلام در باره قول خداى عز و جل «از پيش بآدم سفارشى كرديم، او فراموش كرد و برايش آهنگ پايدارى نديديم- ۱۱۵ سوره ۲۰-» فرمود: يعنى در باره محمد و امامان بعد از او بوى سفارش كرديم، او ترك نمود و تصميم نگرفت كه ايشان چنانند و پيغمبرانى كه اولو العزم ناميده شدند، از اين جهت است كه خدا در باره محمد و اوصياء بعد از او، خصوصا در باره حضرت مهدى و روش او بايشان سفارش فرمود و آنها تصميم خود را استوار كردند كه مطلب چنين است و اعتراف نمودند.

محمدعلى اردكانى, تحفة الأولياء( ترجمه أصول كافى) - جلد ۲, ۴۲۳

چند نفر از اصحاب ما روايت كرده‏اند، از احمد بن محمد، از على بن حَكَم، از مفضّل بن صالح، از جابر، از امام محمدباقر عليه السلام در قول خداى عزّوجلّ «وَ لَقَدْ عَهِدْنا إِلى‏ آدَمَ مِنْ قَبْلُ فَنَسِيَ وَ لَمْ نَجِدْ لَهُ عَزْماً» «۱»، يعنى: «و هر آينه كه ما عهد كرديم به سوى آدم، پس از اين زمان (يعنى: او را امر فرموديم) پس فراموش كرد (يعنى: آن امر را ترك كرد) و نيافتيم از براى او عزيمت و دل بستگى را». و گفت كه: حضرت فرمود: «عهد كرديم به سوى او در باب محمد و ائمه عليهم السلام بعد از او، پس ترك نمود و او را عزمى نبود كه ايشان همچنين‏اند. و جز اين نيست كه اولوالعزم از پيغمبران را اولوالعزم ناميدند، زيرا كه خدا به سوى ايشان عهد فرمود در باب محمد و اوصياى بعد از او، و حضرت مهدى و طريقه و روش او، و عزم ايشان جمع شد بر اين‏كه اين امر، همچنين است و بر اقرار و اعتراف به آن». __________________________________________________ (۱). طه، ۱۱۵.


شرح

آیات مرتبط (بر اساس موضوع)

احادیث مرتبط (بر اساس موضوع)