روایت:الکافی جلد ۲ ش ۱۱۸۰

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۲۶ شهریور ۱۳۹۶، ساعت ۱۴:۵۵ توسط 127.0.0.1 (بحث) (Edited by QRobot)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


آدرس:

علي عن ابيه عن ابن محبوب عن ابن رياب و يعقوب السراج جميعا عن ابي عبد الله ع قال قال امير المومنين ع :


الکافی جلد ۲ ش ۱۱۷۹ حدیث الکافی جلد ۲ ش ۱۱۸۱
روایت شده از : امام على عليه السلام
کتاب : الکافی (ط - الاسلامیه) - جلد ۲
بخش : -
عنوان : حدیث امام على (ع) درباره سركشى
موضوعات : سرکشی، طغیان

ترجمه

کمره ای, اصول کافی ترجمه کمره ای جلد ۵, ۲۶۳

امير المؤمنين (ع) فرمود: ايا مردم! راستى بغى و ستم، ياران خود را به آتش كشد، راستى اول كسى كه بر خدا سركشى كرد، عناق دختر آدم بود و اول كسى كه خدا او را كشت، همان عناق بود كه نشيمن او يك جريب در يك جريب بود و بيست انگشت داشت و در هر انگشتى دو ناخن داشت، چون دو داس، خدا بر او شيرى را چون فيل و گرگى را به بزرگى شتر و كركسى را به اندازه استرى چيره ساخت و او را كشتند و خدا جبّاران را در بهترين وضع و آسوده ترين حال خودشان كشته است.

مصطفوى‏, اصول کافی ترجمه مصطفوی جلد ۴, ۲۰

از حضرت صادق عليه السّلام روايت شده كه امير المؤمنين عليه السلام فرمود: اى مردم همانا ستمگرى و بغى ياران خود را بآتش (يا بدوزخ) كشد، و اولين كسى كه بر خدا سركشى كرد عناق دختر آدم بود، و اولين كشته كه خدا او را كشت (همان) عناق بود، كه نشيمنگاهش يك جريب در يك جريب بود و بيست انگشت داشت كه در هر انگشتى دو ناخن بود چون دو داس، پس خدا شيرى مانند فيل، و گرگى ببزرگى شتر، و كركسى باندازه استر بر او مسلط كرد، و آنها او را كشتند، خداوند زور گويان و سركشان را در بهترين حال و آسوده‏ترين وضعى كه داشته‏اند كشته است.

محمدعلى اردكانى, تحفة الأولياء( ترجمه أصول كافى) - جلد ۴, ۱۵

على، از پدرش، از ابن محبوب، از ابن رئاب و يعقوب سرّاج، هر دو از امام جعفر صادق عليه السلام روايت كرده است كه فرمود: «اميرالمؤمنين عليه السلام فرمود كه: اى گروه مردمان! به درستى كه بغى، اصحاب خود را مى‏كِشد به سوى آتش دوزخ. و به درستى كه اوّل كسى كه بر خداى عز و جل بغى نمود، عناق، دختر آدم عليه السلام، بود. و به اين سبب، نخستين كسى كه خدا او را كشت، عناق بود. و نشستگاهش يك جَريب در يك جَريب بود «۲»، و او را بيست انگشت‏ __________________________________________________ (۲). و جريب- به فتح جيم-، مقدارى است از زمين كه معلوم و معروف است، و آن به حساب مساحت، چهار هزار وهشتصد ذراع است به ذراع دست، كه عبارت است از ششصد نى، و از قرار نود نى، يك قفيز، شش قفيز و دو ثلث قفيز مى‏شود. و چون در مثل خود ضرب شود، چهل و پنج قفيز و ثلث قفيز، حاصل آن مى‏شود. و بعضى گفته‏اند كه: مقدار جريب از زمين، ده ذراع است، و اين در اينجا ظاهرتر است؛ بلكه، قول اول، على‏الظاهر درست نمى‏باشد. (مترجم)

بود، در هر انگشتى دو ناخن، مانند دو داس درو كنى. پس خدا شيرى را چون فيل، و گرگى را مانند شتر، و كركسى را مثل استر، بر او مسلّط گردانيده، تا او را كشتند. و به حقيقت كه خداى عز و جل جبّاران و ستمكاران را كشت، بر بهترين احوال ايشان، و ايمن‏ترين اوقات وجود ايشان».


شرح

آیات مرتبط (بر اساس موضوع)

  1. الأعراف ١٨٦
  2. الأنعام ١١٠
  3. الأنعام ١٤٥
  4. البقرة ٢٥٨
  5. التوبة ٧٤
  6. الذاريات ٥٣
  7. الرحمن ٨
  8. الزخرف ٨
  9. الشمس ١١
  10. الشمس ١٢
  11. الشورى ٢٧
  12. الشورى ٢٨
  13. الشورى ٣١
  14. الصافات ٣٠
  15. الصافات ٣١
  16. الصافات ٣٢
  17. العلق ١١
  18. العلق ١٢
  19. العلق ١٤
  20. العلق ٦

... نتایج بیشتر


احادیث مرتبط (بر اساس موضوع)

  1. الکافی جلد ۲ ش ۱۱۷۷ (روایت شده از: حضرت محمد صلی الله علیه و آله)
  2. الکافی جلد ۲ ش ۱۱۷۹ (روایت شده از: امام جعفر صادق عليه السلام)
  3. الکافی جلد ۲ ش ۱۱۸۰ (روایت شده از: امام على عليه السلام)