روایت:الکافی جلد ۲ ش ۱۱۶۱: تفاوت میان نسخه‌ها

از الکتاب
(Edited by QRobot)
 
جز (Move page script صفحهٔ الکافی جلد ۲ ش ۱۱۶۱ را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به روایت:الکافی جلد ۲ ش ۱۱۶۱ منتقل کرد)
 
(بدون تفاوت)

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ شهریور ۱۳۹۶، ساعت ۰۱:۲۸


آدرس: الكافي، جلد ۲، كتاب الإيمان و الكفر

عده من اصحابنا عن احمد بن محمد بن خالد عن عثمان بن عيسي عن عمر بن اذينه عن ابان بن ابي عياش عن سليم بن قيس عن امير المومنين ع قال قال رسول الله ص :


الکافی جلد ۲ ش ۱۱۶۰ حدیث الکافی جلد ۲ ش ۱۱۶۲
روایت شده از : حضرت محمد صلی الله علیه و آله
کتاب : الکافی (ط - الاسلامیه) - جلد ۲
بخش : كتاب الإيمان و الكفر
عنوان : حدیث حضرت محمد (ص) در کتاب الكافي جلد ۲ كتاب الإيمان و الكفر‏‏ بَابُ الْبَذَاء
موضوعات :

ترجمه

کمره ای, اصول کافی ترجمه کمره ای جلد ۵, ۲۵۱

از امير المؤمنين (ع) كه رسول خدا (ص) فرمود: به راستى خدا حرام كرده است بهشت را بر هر فحّاش و بى‏آبرو و كم شرم كه‏ باك ندارد چه بگويد و چه به او گفته شود، زيرا راستى چون از او بازرسى كنى يا از زنا است يا از شرك شيطان است، عرض شد: يا رسول اللَّه! در ميان مردم شرك شيطان هم هست؟ رسول خدا (ص) فرمود: گفته خدا عز و جل را نخواندى (۶۴ سوره اسراء):

«و تو اى شيطان شريك آنها باش در دارائى و فرزند».

راوى گويد: مردى از فقيهى پرسيد كه آيا در ميان مردم كسى است كه باك ندارد هر چه در باره او گويند؟ در پاسخ گفت: هر كه به مردم دست اندازد و به آنها دشنام گويد و مى‏داند كه او را رها نكنند، اين است كسى كه باك نمى‏دارد چه گويد و چه در باره او گويند.

مصطفوى‏, اصول کافی ترجمه مصطفوی جلد ۴, ۱۴

از امير المؤمنين عليه السّلام روايت شده كه رسول خدا (ص) فرمود: خدا حرام كرده است بهشت را بر هر فحاش بى‏آبرو و كم شرمى كه باكى از آنچه گويد و آنچه باو گفته شود ندارد، زيرا اگر بازرسى از حالش كنى يا از زنا است يا از شركت شيطان، بوى عرض شد: اى رسول خدا در ميان مردمان شركت شيطان هم هست؟ فرمود: آيا گفتار خداى عز و جل را نخوانده‏اى كه (بشيطان فرمايد:) «و شركت كن با ايشان در مالها و فرزندان» (سوره اسراء آيه ۶۴). راوى گويد: مردى از فقيهى پرسيد: آيا در ميان مردم كسى هست كه باكى از آنچه باو گفته شود ندارد؟ گفت: آن كس كه متعرض مردم شود و بآنان دشنام گويد در صورتى كه ميداند كه آنها رهايش نكنند اينست آن كسى كه باكى از آنچه گويد و آنچه در باره‏اش گفته شود ندارد.

محمدعلى اردكانى, تحفة الأولياء( ترجمه أصول كافى) - جلد ۴, ۷

چند نفر از اصحاب ما روايت كرده‏اند، از احمد بن محمد بن خالد، از عثمان بن عيسى، از عمر بن اذينه، از ابان بن ابى عيّاش، از سليم بن قيس، از اميرالمؤمنين عليه السلام كه فرمود: «رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: به درستى كه خدا بهشت را حرام گردانيده است بر هر كسى كه به غايت ناسزا و زشتگو و بى‏شرم باشد، و پروا نكند از آنچه گويد، و نه از آنچه در شأن او گفته شود؛ زيرا كه تو اگر او را تفتيش و تفحّص كنى، نخواهى يافت او را، مگر فرزند زنا يا شرك شيطان. به آن حضرت عرض شد كه: يا رسول اللَّه! آيا در ميان مردمان كسى هست كه شرك شيطان باشد؟ رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: آيا قول خداى عز و جل را نمى‏خوانى كه مى‏فرمايد:

«وَ شارِكْهُمْ فِي الْأَمْوالِ وَ الْأَوْلادِ» «۱»؛ يعنى: اى شيطان! شركت نما با ايشان در باب مال‏ها و فرزندان ايشان». فرمود كه: «مردى از دانشمندى پرسيد كه آيا در ميان مردمان كسى هست‏

__________________________________________________

(۱). اسرا، ۶۴.

كه پروا نكند از آنچه به او گفته شود؟ در جواب گفت كه: هر كه متعرّض مردمان شود و ايشان را دشنام دهد، با آنكه مى‏داند كه او را وا نمى‏گذارند و دشنام او را ردّ مى‏كنند، اين همان است كه پروا ندارد از آنچه بگويد، و از آنچه در باب او گفته شود».


شرح

آیات مرتبط (بر اساس موضوع)

احادیث مرتبط (بر اساس موضوع)