روایت:الکافی جلد ۲ ش ۲۰۱۷

از الکتاب


آدرس: الكافي، جلد ۲، كِتَابُ الدُّعَاء

ابو علي الاشعري عن محمد بن سالم عن احمد بن النضر عن عمرو بن شمر عن جابر عن ابي جعفر ع قال :

يَجِي‏ءُ اَلْقُرْآنُ‏ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ فِي أَحْسَنِ مَنْظُورٍ إِلَيْهِ صُورَةً فَيَمُرُّ بِالْمُسْلِمِينَ‏ فَيَقُولُونَ هَذَا اَلرَّجُلُ مِنَّا فَيُجَاوِزُهُمْ إِلَى اَلنَّبِيِّينَ فَيَقُولُونَ هُوَ مِنَّا فَيُجَاوِزُهُمْ إِلَى اَلْمَلاَئِكَةِ اَلْمُقَرَّبِينَ فَيَقُولُونَ هُوَ مِنَّا حَتَّى يَنْتَهِيَ إِلَى رَبِّ اَلْعِزَّةِ عَزَّ وَ جَلَّ فَيَقُولُ يَا رَبِّ فُلاَنُ بْنُ فُلاَنٍ أَظْمَأْتُ هَوَاجِرَهُ وَ أَسْهَرْتُ لَيْلَهُ فِي دَارِ اَلدُّنْيَا وَ فُلاَنُ بْنُ فُلاَنٍ لَمْ أُظْمِئْ هَوَاجِرَهُ وَ لَمْ أُسْهِرْ لَيْلَهُ فَيَقُولُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى أَدْخِلْهُمُ‏ اَلْجَنَّةَ عَلَى مَنَازِلِهِمْ فَيَقُومُ فَيَتَّبِعُونَهُ فَيَقُولُ لِلْمُؤْمِنِ اِقْرَأْ وَ اِرْقَهْ‏ قَالَ فَيَقْرَأُ وَ يَرْقَى حَتَّى يَبْلُغَ كُلُّ رَجُلٍ مِنْهُمْ مَنْزِلَتَهُ اَلَّتِي هِيَ لَهُ فَيَنْزِلُهَا


الکافی جلد ۲ ش ۲۰۱۶ حدیث الکافی جلد ۲ ش ۲۰۱۸
روایت شده از : امام محمّد باقر عليه السلام
کتاب : الکافی (ط - الاسلامیه) - جلد ۲
بخش : كتاب الدعاء
عنوان : حدیث امام محمّد باقر (ع) در کتاب الكافي جلد ۲ كِتَابُ الدُّعَاء‏ كِتَابُ فَضْلِ الْقُرْآن‏
موضوعات :

ترجمه

کمره ای, اصول کافی ترجمه کمره ای جلد ۶, ۳۹۳

از جابر كه امام باقر (ع) فرمود: قرآن روز قيامت در بهترين صورتى مى‏آيد و به مسلمانان گذر مى‏كند و مى‏گويند: اين مرد از ما است و از آنها بگذرد و نزد پيغمبران آيد و آنها هم مى‏گويند: او از ما است، و از آنها نزد فرشته‏هاى مقرّب مى‏گذرد و آنها هم مى‏گويند: او از ما است، تا به درگاه ربّ العزة عز و جل مى‏رسد و مى‏گويد: پروردگارا! فلان پسر فلان است كه من در دنيا روزهاى گرمش را به تشنگى كشاندم و شبهاى او را بى‏خواب كردم و فلان پسر فلان است كه نه روز او را به تشنگى كشاندم و نه شبش را بى‏خواب كردم، پس خدا تبارك و تعالى مى‏فرمايد: آنها را به بهشت بر و هر كدام را در مقام خود جاى بده و قرآن برخيزد و قرآنيان دنبال او بروند و او مى‏گويد به هر مؤمنى: قرآن بخوان و بالا برو، فرمود: هر كدام قرآن مى‏خوانند و بالا مى‏روند تا هر مردى به درجه خود مى‏رسد كه براى او مقرر شده است و در آن منزل مى‏گيرد.

مصطفوى‏, اصول کافی ترجمه مصطفوی جلد ۴, ۴۰۲

حضرت باقر عليه السلام فرمود: روز قيامت قرآن ببهترين صورت بيايد و بر مسلمين گذر كند آنها گويند: اين مرد از ما است، از آنان بگذرد و نزد پيمبران آيد، آنها نيز گويند: از ما است، از آنها نيز بگذرد و نزد فرشتگان مقرب آيد آنان هم گويند: از ما است، تا اينكه بدرگاه پروردگار عزت رسد و بگويد: پروردگارا فلان كس پسر فلان را من در دنيا روزهاى گرمش را بتشنگى كشانده و شبهايش را به بيدارى، و فلان كس پسر فلان را نه روزهايش را به تشنگى بردم و نه شبش را به بيدارى، پس خداى تبارك و تعالى فرمايد: آنان را ببهشت ببر و در جايگاههاى خودشان جاى ده، پس قرآن برخيزد و آنان نيز دنبالش بروند، و بهر مؤمنى بگويد: قرآن بخوان و بالا برو، حضرت فرمود: پس هر كدام قرآن ميخوانند و بالا ميروند تا هر مردى از آنها بمنزلى كه براى او مقرر شده برسد و در آن فرود آيد.

محمدعلى اردكانى, تحفة الأولياء( ترجمه أصول كافى) - جلد ۴, ۶۱۱

ابو على اشعرى، از محمد بن سالم، از احمد بن نضر، از عمرو بن شمر، از امام محمد باقر عليه السلام روايت كرده است كه فرمود: «قرآن در روز قيامت مى‏آيد، در نيكوترين صورتى كه به سوى آن نظر شده باشد. پس به مسلمانان مى‏گذرد، و ايشان مى‏گويند كه: اينك، مردى است از ما. بعد از آن، از ايشان درمى‏گذرد و مى‏رود به جانب پيغمبران. پس مى‏گويند كه: او از ما است. بعد از آن، از ايشان درمى‏گذرد و مى‏رود به سوى فرشتگان مقرّب، و ايشان مى‏گويند كه: او از ما است، تا آنكه منتهى مى‏شود به سوى حضرت ربّ العزّت، و عرض مى‏كند كه: اى پروردگار من! فلان، پسر فلان، ساعت‏هاى بسيار گرم، او را تشنه گردانيدم، و شبش را بيدار كردم (يعنى در روزهاى گرم او را روزه‏دار گردانيدم، و در شب‏ها او را بيدار ساختم) در دار دنيا، و فلان، پسر فلان، ساعت‏هاى بسيار گرم، او را تشنه نساختم، و شبش را بيدار نكردم (يعنى به سبب من روزها را روزه نگرفت، و در شب‏ها برنخاست). پس خداى- تبارك و تعالى- مى‏فرمايد كه: ايشان را در بهشت داخل گردان، بر اندازه منزل‏هاى ايشان پس قرآن برمى‏خيزد و روان مى‏شود، و [ايشان‏] در پى او مى‏روند. بعد از آن، به مؤمن مى‏گويد كه: بخوان و بالا رو». و حضرت فرمود: «پس مى‏خواند و بالا مى‏رود، تا آنكه هر مردى از ايشان، به منزل خويش كه به او اختصاص دارد، مى‏رسد، و در آن فرود مى‏آيد».


شرح

آیات مرتبط (بر اساس موضوع)

احادیث مرتبط (بر اساس موضوع)