روایت:الکافی جلد ۱ ش ۱۹۲

از الکتاب


آدرس: الكافي، جلد ۱، كِتَابُ فَضْلِ الْعِلْم

علي بن ابراهيم عن ابيه عن ابن ابي نجران عن عاصم بن حميد عن منصور بن حازم قال :


الکافی جلد ۱ ش ۱۹۱ حدیث الکافی جلد ۱ ش ۱۹۳
روایت شده از : امام جعفر صادق عليه السلام
کتاب : الکافی (ط - الاسلامیه) - جلد ۱
بخش : كتاب فضل العلم
عنوان : حدیث در کتاب الكافي جلد ۱ كِتَابُ فَضْلِ الْعِلْم‏‏ بَابُ اخْتِلَافِ الْحَدِيث‏
موضوعات :

ترجمه

کمره ای, اصول کافی ترجمه کمره ای جلد ۱, ۱۹۱

منصور بن حازم گويد: به امام صادق (ع) عرض كردم: مرا چيست كه از شما مسأله‏اى پرسم و به من جوابى دهيد و ديگرى نزد شما آيد و همان مسأله را پرسد و جواب ديگرى به وى مى‏دهيد؟ فرمود: ما به مردم به ملاحظه بيش و كم جواب دهيم. عرض كردم: به من بفرمائيد اصحاب رسول خدا (ص) از قول پيغمبر راست گفته‏اند يا دروغ؟ فرمود: راست گفته‏اند، گويد: گفتم پس چه علتى داشته كه به اختلاف نقل كردند؟ فرمود: نمى دانى كه مردى مى‏آمد از پيغمبر مسأله‏اى مى‏پرسيد و به او جوابى مى‏داد و پس از آن به همان مسأله جوابى مى‏داد كه جواب اول را نسخ مى‏كرد، اين است كه احاديث هم ناسخ يك ديگرند.

مصطفوى‏, اصول کافی ترجمه مصطفوی جلد ۱, ۸۴

ابن حازم گويد: چه مى‏شود كه من از شما مطلبى ميپرسم و شما جواب مرا ميگوئيد سپس ديگرى نزد شما مى‏آيد و باو جواب ديگرى ميفرمائيد! فرمود: ما مردم را بزياد و كم (باندازه عقلشان) جواب ميگوئيم. عرضكردم، بفرمائيد آيا اصحاب پيغمبر (ص) بر آن حضرت راست گفتند يا دروغ بستند! فرمود: راست گفتند. عرضكردم پس چرا اختلاف پيدا كردند؟ فرمود: مگر نمى‏دانى كه مردى خدمت پيغمبر (ص) مى‏آمد و از او مسأله‏اى ميپرسيد و آن حضرت جوابش ميفرمود و بعدها باو جوابى مى‏داد كه جواب اول را نسخ ميكرد پس بعضى از احاديث بعضى ديگر را نسخ كرده است.

محمدعلى اردكانى, تحفة الأولياء( ترجمه أصول كافى) - جلد ۱, ۲۲۹

على بن ابراهيم، از پدرش، از ابن ابى نجران، از عاصم بن حُميد، از منصور بن‏ حازم روايت كرده است كه گفت: به خدمت امام جعفر صادق عليه السلام عرض كردم كه: مرا چه مى‏شود كه تو را از مسأله‏اى سؤال مى‏كنم و تو در آن مسأله مرا جوابى مى‏فرمايى آن‏گاه كس ديگرى نزد تو مى‏آيد و همان سؤال را مى‏پرسد و تو جواب ديگرى مى‏دهى؟ آن حضرت فرمود كه: «ما مردم را جواب مى‏دهيم به زياده و نقصان در جواب» (يا به حسب فهم ايشان و يا به حسب حكم به واسطه تقيه). عرض كردم كه: مرا خبر ده از اصحاب رسول خدا صلى الله عليه و آله كه آيا بر محمد صلى الله عليه و آله راست گفتند، يا دروغ گفتند، يا دروغ بستند؟ فرمود كه: «بلكه راست گفتند». عرض كردم كه: پس چرا اختلاف به هم رسانيدند؟ فرمود كه: «آيا نمى‏دانى كه مردى به خدمت پيغمبر مى‏آيد و او را از مسأله‏اى سؤال مى‏كرد، و آن حضرت او را در آن جواب مى‏فرمود و بعد از اين، او را جواب مى‏فرمود به چيزى كه جواب اول را نسخ مى‏نمود؛ زيرا كه احاديث آن حضرت بعضى از آنها بعضى ديگر را نسخ مى‏كند». «۱» __________________________________________________

(۱). مراد از نسخ قرآن و حديث، آن است كه حكم آن زايل شود و تكليف الهى به عمل كردن به مضمون آن ساقط گردد. (مترجم)


شرح

آیات مرتبط (بر اساس موضوع)

احادیث مرتبط (بر اساس موضوع)