روایت:الکافی جلد ۱ ش ۱۷۴

از الکتاب


آدرس: الكافي، جلد ۱، كِتَابُ فَضْلِ الْعِلْم

علي بن ابراهيم عن هارون بن مسلم عن مسعده بن صدقه قال حدثني جعفر عن ابيه ع ان عليا ص قال :


الکافی جلد ۱ ش ۱۷۳ حدیث الکافی جلد ۱ ش ۱۷۵
روایت شده از : امام على عليه السلام
کتاب : الکافی (ط - الاسلامیه) - جلد ۱
بخش : كتاب فضل العلم
عنوان : حدیث در کتاب الكافي جلد ۱ كِتَابُ فَضْلِ الْعِلْم‏‏ بَابُ الْبِدَعِ وَ الرَّأْيِ وَ الْمَقَايِيس‏
موضوعات :

ترجمه

کمره ای, اصول کافی ترجمه کمره ای جلد ۱, ۱۷۱

على (ع) فرمود: هر كه خود را به رأى و قياس واداشت، هميشه عمرش در اشتباه است، و هر كه به رأى و اجتهاد براى خدا ديندارى كند هميشه عمرش در لجن غوطه‏ور است، امام باقر (ع) فرمود: هر كه به رأى خود به مردم فتوى دهد ندانسته خدا را ديندارى كرده و هر كه ندانسته خدا را ديندارى كند با خدا ضديت كرده براى آنكه آنچه را نمى‏داند حلال و حرام كرده است.

مصطفوى‏, اصول کافی ترجمه مصطفوی جلد ۱, ۷۵

مسعدة گويد امام صادق از پدرش عليهما السلام خبر داد كه على صلوات اللَّه عليه فرموده است: هر كه خود را بر كرسى قياس نشاند هميشه عمرش در اشتباه است و كسى كه براى خود خداپرستى كند هميشه عمر در باطل فرو رفته است. و امام باقر (ع) فرمود: كسى كه برأى خويش بمردم فتوى دهد ندانسته خداپرستى كرده است و آنكه ندانسته خداپرستى كند مخالفت خدا نموده چون كه آنچه را ندانسته حلال و حرام كرده است.

محمدعلى اردكانى, تحفة الأولياء( ترجمه أصول كافى) - جلد ۱, ۲۰۹

على بن ابراهيم، از هارون بن مسلم، از مَسعدة بن صَدقة روايت كرده است كه گفت: حديث كرد مرا حضرت امام جعفر صادق عليه السلام از پدرش عليه السلام كه على عليه السلام فرمود: «هر كه خود را از براى قياس و عمل به آن نصب نمايد، هميشه در دنيا در اشتباه و آشتفتگى خواهد بود. و هر كه خدا را عبادت كند از براى خود، هميشه در مدت عمر، خود در باطل غوطه خواهد خورد». و فرمود كه: «حضرت امام محمد باقر عليه السلام فرمود كه: هر كه مردم را فتوا دهد براى خود، خدا را پرستش نموده به چيزى كه نمى‏داند، با خدا دشمنى و مخالفت ورزيده، از آنجا كه حلال و حرام قرار داده، در چيزى كه نمى‏داند».


شرح

آیات مرتبط (بر اساس موضوع)

احادیث مرتبط (بر اساس موضوع)