يس ١٤

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ آبان ۱۳۹۲، ساعت ۰۷:۵۲ توسط 127.0.0.1 (بحث) (Edited by QRobot)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


ترجمه

هنگامی که دو نفر از رسولان را بسوی آنها فرستادیم، امّا آنان رسولان (ما) را تکذیب کردند؛ پس برای تقویت آن دو، شخص سوّمی فرستادیم، آنها همگی گفتند: «ما فرستادگان (خدا) به سوی شما هستیم!»

|آن‌گاه كه دو تن را به سويشان فرستاديم، ولى تكذيبشان كردند و [آنها را] با سومى تقويت نموديم، پس گفتند: ما به سوى شما فرستاده شده‌ايم
آنگاه كه دو تن سوى آنان فرستاديم، و[لى‌] آن دو را دروغزن پنداشتند، تا با [فرستاده‌] سومين [آنان را] تأييد كرديم، پس [رسولان‌] گفتند: «ما به سوى شما به پيامبرى فرستاده شده‌ايم.»
که نخست دو تن از رسولان را فرستادیم و چون تکذیب کردند باز رسول سومی برای مدد و نصرت مأمور کردیم، و همه گفتند: ما (از جانب خدا) به رسالت برای هدایت شما آمده‌ایم.
زمانی که دو پیامبر را به سوی آنان فرستادیم، پس آن دو را انکار کردند و با پیامبر سومی آنان را تقویت کردیم، پس [همگی] گفتند: ما را به سوی شما فرستاده اند.
نخست دو تن را به نزدشان فرستاديم و تكذيبشان كردند؛ پس با سومى نيروشان داديم و گفتند: ما به سوى شما فرستاده شده‌ايم.
آنگاه که به نزد آنان دو تن را فرستادیم، و آنان را دروغگو شمردند، سپس جانب آنان را با [فرستادن‌] سومین فرد استوار داشتیم، آنگاه [همگی‌] گفتند ما به سوی شما [به رسالت‌] فرستاده شده‌ایم‌
آنگاه كه دو تن به سوى آنان فرستاديم و ايشان را دروغزن خواندند، پس ايشان را به فرستاده سومى نيرومند كرديم و گفتند: همانا ما به سوى شما فرستاده شده‌ايم.
وقتی (از اوقات) دو نفر (از فرستادگان خود) را به سوی ایشان روانه کردیم و آنان آن دو را تکذیب کردند. سپس آنان را (با ارسال فرد) سومی تقویت نمودیم. آنان (سه نفری بدیشان) گفتند: ما فرستادگانی هستیم که به سوی شما روانه شده‌ایم.
چون دو تن از ایشان را سوی آنان فرستادیم، پس آن دو را دروغگو پنداشتند. پس با (فرستاده‌ی) سوّمین تأیید(شان) کردیم. پس (رسولان) گفتند: «ما همواره سوی شما فرستاده‌شدگانیم.»
هنگامی که فرستادیم بسوی آنان دو تن پس تکذیبشان کردند پس تقویت کردیم آنان را به سیمینی پس گفتند همانا مائیم بسوی شما فرستادگان‌


يس ١٣ آیه ١٤ يس ١٥
سوره : سوره يس
نزول :
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ١١
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«فَعَزَّزْنَا»: تقویت کردیم. تأیید کردیم.

آیات مرتبط (تعداد ریشه‌های مشترک)

تفسیر

نکات آیه

۱ - خداوند، دو پیامبر را هم زمان به سوى مردم انطاکیه گسیل داشت. (إذ أرسلنا إلیهم اثنین)

۲ - مردم انطاکیه، هر دو پیامبر خویش را تکذیب کردند. (إذ أرسلنا إلیهم اثنین فکذّبوهما)

۳ - خداوند پس از این که مردم انطاکیه دو پیامبر را تکذیب کردند، پیامبر سومى را براى تقویت آن دو فرستاد. (فکذّبوهما فعزّزنا بثالث) «عزة» ریشه فعل «عزّزنا» به معناى «قوّة» است.

۴ - تعداد رسولان الهى، به میزان نیاز جبهه حق و دین الهى و به مقدار تأثیرپذیرى مردم هر جامعه اى بستگى داشت. (إذ أرسلنا إلیهم اثنین فکذّبوهما فعزّزنا بثالث)

۵ - تبلیغ دین و حرکت در راه حق، نباید به سبب رو به رو شدن با مخالفت ها و تکذیب ها، متوقف شود; بلکه باید با تقویت مبلغان و حق مداران، ادامه یابد. (فکذّبوهما فعزّزنا بثالث)

۶ - مردم انطاکیه، مردمى لجوج و حق ناپذیر بودند. (فکذّبوهما فعزّزنا بثالث) فرستاده شدن دو پیامبر - در یک زمان - در میان مردم انطاکیه و تکذیب آن دو از سوى آنان و نیز فرستاده شدن پیامبر سوم براى تقویت دو فرستاده پیشین، بیانگر لجاجت و سرسختى چنین مردمى در برابر حق است.

۷ - تأکید سه رسول الهى، بر رسالت و درستى ادعاهاى خویش براى مردم انطاکیه (فکذّبوهما فعزّزنا بثالث فقالوا إنّا إلیکم مرسلون)

۸ - رسولان فرستاده شده به سوى مردم انطاکیه، به شدت از سوى آنان، مورد تکذیب قرار گرفتند. (فکذّبوهما فعزّزنا بثالث فقالوا إنّا إلیکم مرسلون) تأکید رسولان بر رسالت و درستى ادعاهاى شان، بیانگر مخالفت شدید مردم و تکذیب سخت آنان است.

۹ - پس از تکذیب دو رسول از سوى مردم انطاکیه و فرستاده شدن سومین رسول الهى، آنان یک صدا و به صورت دسته جمعى، به رسالت خویش ادامه دادند. (فکذّبوهما فعزّزنا بثالث فقالوا إنّا إلیکم مرسلون)

۱۰ - لزوم حرکت دسته جمعى براى تقویت جبهه حق و دین الهى و صف آرایى در برابر جبهه باطل و کفر، به هنگام ضرورت و نیاز (فکذّبوهما فعزّزنا بثالث فقالوا إنّا إلیکم مرسلون)

موضوعات مرتبط

  • انبیا: انبیاى انطاکیه ۱; بعثت انبیا ى انطاکیه ۳; تکذیب انبیاى انطاکیه ۲، ۳، ۸; حقانیت انبیاى انطاکیه ۷; رسالت انبیا ى انطاکیه ۷; زمینه بعثت انبیا ۴; هماهنگى انبیاى انطاکیه ۷، ۹; همزمانى انبیا ۱
  • انطاکیه: تاریخ انطاکیه ۲، ۳، ۸، ۹; تکذیبگرى اهل انطاکیه ۲، ۸; حق ناپذیرى اهل انطاکیه ۶; لجاجت اهل انطاکیه ۶
  • باطل: مبارزه اجتماعى با باطل ۱۰
  • تبلیغ: استقامت در تبلیغ ۵
  • دین: اهمیت تقویت دین ۱۰; روش تقویت دین ۱۰
  • کفر: مبارزه اجتماعى با کفر ۱۰
  • نیازها: نیاز به انبیا ۴

منابع