فصلت ٣١

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ آبان ۱۳۹۲، ساعت ۰۸:۱۵ توسط 127.0.0.1 (بحث) (Edited by QRobot)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


ترجمه

ما یاران و مددکاران شما در زندگی دنیا و آخرت هستیم؛ و برای شما هر چه دلتان بخواهد در بهشت فراهم است، و هر چه طلب کنید به شما داده می‌شود!

|ما در زندگى دنيا و در آخرت مددكاران و دوستان شماييم، و هر چه دلتان بخواهد، در [بهشت‌] براى شما فراهم است، و هر چه در آن جا خواستار باشيد خواهيد داشت
در زندگى دنيا و در آخرت دوستانتان ماييم، و هر چه دلهايتان بخواهد در [بهشت‌] براى شماست، و هر چه خواستار باشيد در آنجا خواهيد داشت؛
ما در دنیا و آخرت یاران و دوستداران شماییم و برای شما در بهشت ابد هر چه مایل باشید یا آرزو و تقاضا کنید همه مهیّاست.
ما در زندگی دنیا و آخرت، یاران و دوستان شما هستیم، آنچه دلتان بخواهد، در بهشت برای شما فراهم است، و در آن هر چه را بخواهید، برای شما موجود است.
ما در دنيا دوستدار شما بوديم و نيز در آخرت دوستدار شماييم. در بهشت هر چه دلتان بخواهد و هر چه طلب كنيد برايتان فراهم است.
ما دوستداران شما در زندگانی دنیا و در آخرت هستیم، و در آنجا برای شما هر چه دلهایتان بخواهد و هر آنچه بطلبید هست‌
ما در زندگانى اين جهان و در آن جهان دوستان شماييم، و شما راست در آن جهان آنچه جانهاى شما خواهش كند و شما راست در آن هر چه درخواست كنيد
(و فرشتگان بدیشان خبر می‌دهند که) ما یاران و یاوران شما در زندگی دنیا و در آخرت هستیم، و در آخرت برای شما هرچه آرزو کنید هست، و هرچه بخواهید برایتان فراهم است.
«در زندگی دنیا و در آخرت ما دوستان و یاوران شماییم و در آن (بهشت) هر چه میل داشته باشید برای شماست و هر چه خواستار باشید در آنجا خواهید داشت؛»
مائیم دوستان شما در زندگانی دنیا و در آخرت و شما را است در آن آنچه هوس کند دلهای شما و شما را است در آن هر آنچه خواهید


فصلت ٣٠ آیه ٣١ فصلت ٣٢
سوره : سوره فصلت
نزول :
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ١٩
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«مَا تَدَّعُونَ»: آنچه طلب کنید (نگا: یس / ).

آیات مرتبط (تعداد ریشه‌های مشترک)

تفسیر

نکات آیه

۱ - یکتاپرستان پایدار بر توحید، بهره مند از حمایت و یارى فرشتگان در دنیا و آخرت (نحن أولیاؤکم فى الحیوة الدّنیا و فى الأخرة)

۲ - توجه به پشتیبانى مداوم فرشتگان، مانع راه یابى هراس و اندوه در دل هاى موحدان (تتنزّل علیهم الملئکة ألاّتخافوا ... نحن أولیاؤکم فى الحیوة الدنیا و فى الأخرة)

۳ - تنها ولایت پایدار و ماندگار در دنیا و آخرت، ولایت خداوند است. (و قیّضنا لهم قرناء ... قال الذین کفروا ... نجعلهما تحت أقدامنا ... نحن أولیاؤکم فى الحیوة الدنیا و فى الأخرة) از ارتباط آیات، مى توان استفاده کرد که ولایت خدایى فرشتگان، تا قیامت پا برجا خواهد بود و ولایت هاى غیر خدایى در قیامت تبدیل به دشمنى خواهد شد.

۴ - تمامى تمایلات و خواسته هاى مؤمنان قابل دستیابى براى آنان در بهشت (و لکم فیها ما تشتهى أنفسکم و لکم فیها ما تدّعون)

۵ - مشرکان از بهشت و موهبت هاى آن، بهره اى نخواهند داشت. (و لکم فیها ما تشتهى أنفسکم و لکم فیها ما تدّعون) از تقابل این آیات با آیات پیشین - که در مورد مشرکان بود - و نیز از تقدیم «لکم» و تکرار آن، مطلب بالا استفاده مى شود.

۶ - توحید و استقامت در راه ایمان، در پى دارنده بهشت و نعمت هاى گسترده براى مؤمنان (إنّ الذین قالوا ربّنا اللّه ثمّ استقموا ... و لکم فیها ما تشتهى أنفسکم)

۷ - اطلاع فرشتگان از بهشت برین و خصوصیات آن (تتنزّل علیهم الملئکة ... و أبشروا بالجنّة ... و لکم فیها ما تدّعون)

۸ - آدمى، در بهشت به تمامى آنچه مى خواهد و طلب مى کند، خواهد رسید. (و لکم فیها ما تشتهى أنفسکم و لکم فیها ما تدّعون) تقدیم «فیها» بر «تشتهى» گویاى حصر است; یعنى، آنچه مى خواهید و آرزو مى کنید تنها در بهشت بدان دست مى یابید و در غیر بهشت این گونه نیست که آدمى هر آنچه بخواهد، بتواند آن را به دست آورد.

روایات و احادیث

۹ - «(فى المجمع) و قیل نحن أولیاؤکم فى الحیاة الدنیا أى نحرسکم فى الدنیا و عند الموت و فى الآخرة عن أبى جعفر(ع);[۱] در مجمع البیان ذیل آیه «نحن أولیاؤکم فى الحیاة الدنیا و فى الآخرة» آمده است: گفته شده (که فرشتگان مى گویند) ما اولیاى شما در زندگى دنیا هستیم; یعنى، در دنیا و هنگام مرگ و در آخرت از شما پاسدارى مى کنیم و این معنا از امام باقر(ع) روایت شده است».

موضوعات مرتبط

  • ایمان: آثار استقامت در ایمان ۶
  • بهشت: تأمین خواسته ها در بهشت ۸; صفات بهشت ۷; محرومان از نعمتهاى بهشت ۵; موجبات بهشت ۶; نعمتهاى بهشت ۶
  • بهشتیان: تأمین خواسته هاى بهشتیان ۴
  • توحید: آثار توحید ۶
  • خدا: جاودانگى ولایت خدا ۳; ویژگیهاى ولایت خدا ۳
  • ذکر: ذکر حمایتهاى ملائکه ۲
  • صابران: حامى اخروى صابران ۱; حامى دنیوى صابران ۱
  • مؤمنان: استقامت مؤمنان ۶; پاداش مؤمنان ۶; توحید مؤمنان ۶; مؤمنان در بهشت ۴
  • مشرکان: محرومیت اخروى مشرکان ۵
  • ملائکه: حمایتهاى اخروى ملائکه ۹; علم ملائکه ۷; مشمولان حمایتهاى ملائکه ۱، ۹
  • موحدان: حامى اخروى موحدان ۱، ۹; حامى دنیوى موحدان ۱، ۹; موانع اندوه موحدان ۲; موانع ترس موحدان ۲

منابع

  1. مجمع البیان، ج ۹، ص ۱۹; نورالثقلین، ج ۴- ، ص ۵۴۸، ح ۴۶.