التوبة ٨٦

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ آبان ۱۳۹۲، ساعت ۰۵:۲۶ توسط 127.0.0.1 (بحث) (Edited by QRobot)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


ترجمه

و هنگامی که سوره‌ای نازل شود (و به آنان دستور دهد) که: «به خدا ایمان بیاورید! و همراه پیامبرش جهاد کنید!»، افرادی از آنها [= گروه منافقان‌] که توانایی دارند، از تو اجازه می‌خواهند و می‌گویند: «بگذار ما با قاعدین [= آنها که از جهاد معافند] باشیم!»

و چون سوره‌اى نازل شود كه به خدا ايمان آوريد و در كنار پيامبرش جهاد كنيد، توانگرانشان از تو رخصت خواهند و گويند: بگذار ما با خانه نشينان باشيم
و چون سوره‌اى نازل شود كه به خدا ايمان آوريد و همراه پيامبرش جهاد كنيد، ثروتمندانشان از تو عذر و اجازه خواهند و گويند: «بگذار كه ما با خانه‌نشينان باشيم.»
و هرگاه سوره‌ای نازل شود که امر به ایمان به خدا و جهاد با رسول (در راه دین خدا) کند ثروتمندان آن منافقان از حضور تو تقاضای معافی از جهاد کرده و گویند: ما را از معاف‌شدگان محسوب دار.
و چون سوره ای نازل شود که: [در آن سوره از آنان خواسته اند] به خدا ایمان آورید و همراه پیامبرش جهاد کنید؛ ثروتمندان و قدرتمندان [منافق] از تو اجازه می خواهند [که در جهاد شرکت نکنند] و می گویند: بگذار که ما با خانه نشینان باشیم.
چون سوره‌اى نازل شد كه به خدا ايمان بياوريد و با پيامبرش به جنگ برويد، توانگرانشان از تو رخصت خواستند و گفتند: ما را بگذار، تا با آنهايى كه بايد در خانه نشينند در خانه بنشينيم.
و چون سوره‌ای نازل شود که به خداوند ایمان آورید و همراه پیامبر او جهاد کنید توانمندانشان از تو عذر و اجازه می‌خواهند و گویند ما را بگذار با خانه‌نشینان باشیم‌
و چون سوره‌اى فروفرستاده شود كه به خداى ايمان آوريد و همراه پيامبر او كارزار كنيد، توانگرانشان از تو رخصت خواهند و گويند: ما را بگذار تا با نشستگان- خانه‌نشينان- باشيم.
هنگامی که سوره‌ای نازل گردد (و آنان را دعوت کند) که در ایمان خود به خدا اخلاص داشته باشید و به همراه پیغمبرش به جهاد بپردازید ثروتمندان ایشان از تو اجازه می‌خواهند (که به جهاد نروند و) می‌گویند: بگذار با خانه‌نشینان (معذور، در مدینه) بمانیم.
و هنگامی که سوره‌ای نازل شود که: «به خدا ایمان آورید و همراه پیامبرش جهاد کنید»، توانمندانشان از تو اجازه می‌خواهند و می‌گویند: «بگذار ما با (باز)نشستگان باشیم.»
و هرگاه فرود آید سوره‌ای که ایمان آرید به خدا و جهاد کنید همراه پیمبرش رخصت طلبند از تو توانگران ایشان و گویند بازگذار ما را باشیم با بازنشستگان‌


التوبة ٨٥ آیه ٨٦ التوبة ٨٧
سوره : سوره التوبة
نزول :
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ٢١
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«أُوْلُوا الطَّوْلِ»: ثروتمندان. مقتدران بر جهاد با مال و جان. «الطَّوْلِ»: قدرت. ثروت. امکانات. «ذَرْنَا»: ما را رها کن.


تفسیر

نکات آیه

۱ - «سوره» عنوانى انتخاب شده از سوى خداوند و شناخته شده در عصر پیامبر (ص) (و إذا أنزلت سورة)

۲ - ایمان به خدا، مستلزم جهاد و مبارزه در راه تحقق ارزشهاى الهى (ءامنوا باللّه و جهدوا)

۳ - زمام امور جنگ و اجازه حضور و عدم حضور در آن، در اختیار پیامبر اکرم (ص) و از شؤون آن حضرت (جهدوا مع رسوله استئذنک)

۴ - زمام امور جنگ و اجازه حضور و عدم حضور در آن، در اختیار رهبر جامعه اسلامى و از شؤون اوست. (جهدوا مع رسوله استئذنک)

۵ - رخصت خواستن منافقان توانگر از پیامبر (ص) براى شرکت نکردن در جنگ، به مجرد فرمان الهى به جهاد (أن ءامنوا باللّه و جهدوا مع رسوله استئذنک)

۶ - حضور پیامبر (ص) در صحنه هاى نبرد پیشاپیش مؤمنان و در کنار آنان (جهدوا مع رسوله)

۷ - وجود افراد ثروتمند و متمکن در میان منافقان عصر پیامبر (ص) (استئذنک أولوا الطول منهم)

۸ - تمکن و ثروت، زمینه عافیت طلبى منافقان و گریز آنان از جهاد (استئذنک أولوا الطول منهم)

۹ - ثروت فراوان، زمینه گرایش انسان به عافیت طلبى و موجب تن دادن به ذلت و خوارى و ترک فریضه جهاد (و إذا أنزلت سورة ... و جهدوا مع رسوله استئذنک أولوا الطول منهم)

۱۰ - گریز از جهاد با وجود داشتن قدرت و تمکن، نشانه نفاق است. (استئذنک أولوا الطول منهم)

۱۱ - ترجیح داشتن ترک پیکار (همنشینى با افراد عاجز و ناتوان) بر عزّت جهاد و همراهى با پیامبر (ص) در نظر منافقان توانگر و ثروتمند (و قالوا ذرنا نکن مع القعدین)

۱۲ - تن دادن توانگران منافق به ذلت و خوارى، براى شرکت نکردن در جهاد (و قالوا ذرنا نکن مع القعدین)

موضوعات مرتبط

  • اسلام: تاریخ صدر اسلام ۵
  • ایمان: آثار ایمان به خدا ۲
  • تکلیف: عوامل ترک تکلیف ۹
  • ثروت: آثار ثروت ۸، ۹
  • جنگ: جنگ احکام ۴; اذن ترک جنگ ۴; اذن جنگ ۴
  • جهاد: اذن ترک جهاد ۳، ۵; اذن جهاد ۳; تخلف از جهاد ۱۰; زمینه تخلف از جهاد ۸; زمینه جهاد ۲; عوامل تخلف از جهاد ۹
  • ذلت: عوامل ذلت ۹
  • رهبران دینى: محدوده اختیارات رهبران دینى ۴
  • رهبرى: شؤون رهبرى ۴
  • سوره: اصطلاح سوره ۱; انتخاب عنوان سوره ۱; سوره در صدر اسلام ۱
  • عافیت طلبى: زمینه عافیت طلبى ۸، ۹
  • محمّد (ص): پیشگامى محمّد (ص) ۶; جهاد محمّد (ص) ۶; حضور محمّد (ص) در جهاد ۶; شؤون محمّد (ص) ۳; محدوده اختیارات محمّد (ص) ۳; محمّد (ص) و مؤمنان ۶
  • منافقان: استیذان منافقان از محمّد (ص) ۵; بینش منافقان صدر اسلام ۱۱; ثروت منافقان ۸; ذلت منافقان ۱۲; عافیت طلبى منافقان ۸; منافقان ثروتمند ۵، ۷، ۱۱; منافقان صدر اسلام ۷; منافقان و جهاد ۸، ۱۱، ۱۲; منافقان و محمّد (ص) ۵، ۱۱
  • نفاق: نشانه هاى نفاق ۱۰

منابع