روایت:الکافی جلد ۲ ش ۹۳۵

از الکتاب


آدرس: الكافي، جلد ۲، كتاب الإيمان و الكفر

عده من اصحابنا عن سهل بن زياد عن ابراهيم بن عقبه عن اسماعيل بن سهل و اسماعيل بن عباد جميعا يرفعانه الي ابي عبد الله ع قال :


الکافی جلد ۲ ش ۹۳۴ حدیث الکافی جلد ۲ ش ۹۳۶
روایت شده از : امام جعفر صادق عليه السلام
کتاب : الکافی (ط - الاسلامیه) - جلد ۲
بخش : كتاب الإيمان و الكفر
عنوان : حدیث امام جعفر صادق (ع) در کتاب الكافي جلد ۲ كتاب الإيمان و الكفر‏‏ بَابُ فَضْلِ فُقَرَاءِ الْمُسْلِمِين‏
موضوعات :

ترجمه

کمره ای, اصول کافی ترجمه کمره ای جلد ۵, ۱۰۳

امام صادق (ع) فرمود: هيچ آدمى‏زاده مؤمنى نبود جز اينكه فقير بود و هيچ آدمى زاده كافر نبود جز اينكه توانگر بود تا ابراهيم (ع) آمد و عرض كرد (در سوره ممتحنه است): «پروردگار ما ما را وسيله آزمايش آن كسانى كه كافرند مساز» پس خدا در اينان اموال و حاجت مقرر داشت و در آنان هم اموال و حاجت مقرر داشت.

مصطفوى‏, اصول کافی ترجمه مصطفوی جلد ۳, ۳۶۱

امام صادق عليه السّلام فرمود: از فرزندان آدم مؤمنى نبود جز آنكه فقير بود، و كافرى نبود جز آنكه توانگر بود، تا جناب ابراهيم عليه السّلام آمد و عرضكرد: «پروردگارا ما را وسيله آزمايش كفار مگردان» (كه با خود گويند اگر ايمان خوب بود، اينها فقير و گرفتار نبودند و يا برخى از ترس فقر ايمان نياورند) سپس خدا از اينها دسته‏ئى را مالدار و دسته‏ئى را نيازمند، و از آنها نيز برخى را مالدار و بعضى را نيازمند گردانيد.

محمدعلى اردكانى, تحفة الأولياء( ترجمه أصول كافى) - جلد ۳, ۶۳۵

چند نفر از اصحاب ما روايت كرده‏اند، از سهل بن زياد، از ابراهيم بن عقبه، از اسماعيل بن سهل و اسماعيل بن عبّاد هر دو، كه آن را مرفوع ساخته‏اند به سوى امام جعفر صادق عليه السلام كه فرمود: «از فرزندان آدم مؤمنى نبود، مگر آنكه فقير بود و كافرى نبود، مگر آنكه غنى بود، تا وقتى كه حضرت ابراهيم عليه السلام آمد و به خدا عرض كرد كه: «رَبَّنا لا تَجْعَلْنا فِتْنَةً لِلَّذِينَ كَفَرُوا» «۱»؛ يعنى: اى پروردگار ما! مگردان ما را بليّه و آزمايشى از براى آنان كه كافر شدند، تا در حق ما نگويند كه: اگر ايشان بر حق بودند، محتاج نمى‏بودند، و در حقّ خود نگويند كه: اگر ما بر حق نبوديم، بى‏نياز نمى‏بوديم». حضرت فرمود: «پس خدا در اين گروه مؤمنان، مال‏ها و احتياج، و در آن گروه كافران، مال‏ها و احتياج قرار داد». __________________________________________________

(۱). ممتحنه، ۵.


شرح

آیات مرتبط (بر اساس موضوع)

احادیث مرتبط (بر اساس موضوع)